La London School of Economics avala la independència de Catalunya

Política doble fletxaÚltima actualització Dimarts, 5 de juny de 2012 11:03 h

Un article de Montserrat Guibernau a la seva pàgina web explica per què els catalans volem la independència


“L’augment del secessionisme a Catalunya sorgeix de la voluntat per decidir el seu destí polític com a nació. També posa en dubte la suposició que és possible que una nació sense estat propi creixi i es desenvolupi dins d’un estat major que el conté, i dins del qual no està considerat com un soci igual”. Aquesta és la conclusió que extreu l’article de Montserrat Gibernau publicat a la web de la London School of Economics, una de les escoles d’economia més prestigioses del món. Guibernau arriba a aquesta conclusió després de tot un argumentari explicant l’evolució de l’independentisme de la democràcia i de l’abús que patim els catalans.

Després d’una introducció en la situació actual de Catalunya dins d’Espanya, Montserrat Guibernau ens fa una breu explicació històrica del franquisme i la transició i el paper que va jugar Catalunya en el camí cap a la democràcia. De seguida, però, l’article ens explica què ha passat perquè l’independentisme creixi com ho està fent. “En la meva opinió, les arrels de l’independentisme i de l’anomenat ‘dret a decidir’ s’originen en el segon mandat del president Aznar i l’aclaparadora victòria del Partit Popular (PP) l’any 2000”, explica l’autora.

I a partir d’aquí només cal fer un repàs a les polítiques cada cop més asfixiants i centralistes dels governs que han anat venint. El boicot als productes catalans, sobretot al cava, la retallada de l’Estatut, la manifestació del 10J del 2010 que amb prou feines es va escoltar, les consultes independentistes en les que va guanyar el sí però que es neguen a reconèixer, i un llarg etcètera que va fent la llista cada cop més extensa.

L’article acaba explicant com el govern de Rajoy ens segueix ofegant i com les xifres demostren que l’independentisme segueix creixent i hi creu gairebé la meitat de la població e Catalunya. Un argumentari al que ni un anglès, ni un espanyol, ni un català poden ignorar.

Montserrat Guibernau és actualment professora de polítiques de la universitat Queen Mary de Londres. Ha escrit nombrosos llibres sobre nacions sense estat i la independència de Catalunya, que la converteixen en una veu notòria de l’independentisme a l’estranger.

http://www.directe.cat/noticia/206650/la-london-school-of-economics-publica-sobre-la-independencia-de-catalunya

 

3 respostes a “La London School of Economics avala la independència de Catalunya

  1. La Independencia es un asunto POLÍTICO en última instancia. Por más que esa alternativa sea económicamente posible, nos queda la decisión política. ¿Quién es el sujeto de la independencia catalana?

Deixa un comentari