Hem guanyat o no?

Publicat a edp.cat

Si un tiu que hagués viscut els darrers 10 anys dins d’un ou Kinder gegant n’hagués sortit el26N hauria tingut la sensació de que el PPc i C’s eren els vencedors de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, però mirant els resultats de les dues formacions la pregunta que es faria és, i per què estan tant contents aquests?. Les dues opcions que es presentaren amb un programa unionista a sota del braç, només han aconseguit ser la representació del 20,7% dels catalans, i el PPc a més ha passat de ser la tercera a la quarta força política i tot això amb el discurs de l’home del sac, la guerra bruta de “El Mundo” i tot plegat. Voleu dir que n’hi ha per tant, companys?.

La nit del 25N ha deixat un marc polític a Catalunya força complicat per a governar el dia a dia però no per assolir l’objectiu nacional que va moure a Mas a convocar-nos a les urnes. A on CiU esperava majoria li han entrat els d’ERC arrebassant-l’hi uns quants diputats i un grapat dels pixa piles d’UDC que en campanya no han deixat de donar pel sac, o s’han quedat a casa genoflexionats resant a la Verge Maria i els sants  o han votat PP directament, més el segon que el primer.

 És cert que el panorama que tothom podia intuïr  s’ha fet ben diferent i el disgust per a tots aquells que esperàvem una majoria forta del Mas és innegable. Però en què ha canviat en realitat de l’escenari polític del 24N amb ara?, doncs que l’empenta independentista s’ha fet més evident, si els resultats del 25N els traspasséssim a un hipotètic referèndum per la independència,  57% a favor del SI i un 34% en contra.

Escoltar la Cospedal la nit electoral amb un somriure d’orella a orella explicant que la devallada de CiU s’havia de buscar en la radicalització del seu missatge independentiste que va fer possible una fuga massiva de vots cap a ERC és no entendre ben res o poca cosa del que està passant a Catalunya, ben bé com el de l’ou Kinder.

Esperem que el Mas i Junqueras sàpiguen interpretar perfectament la majoria absoluta que els hem donat els catalans i per una vegada a la nostra història siem capaços de fer el que toca.

Il·lustració d’edp.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s