CAVALL DE TROIA A LA SANITAT CATALANA : 4 DOCUMENTS ESCANDOLOSOS DE L’HOSPITAL DE MATARÓ

http://www.bolinf.es/wp/archives/51636

(article original publicat en català)
 

Documentos a los que ha tenido acceso el cafèambllet ejemplifican los estrechos lazos entre la actividad de Bagó como gestor público y como empresario. · Bagó presidió la filial del Consorci Hospitalari de Catalunya que privatizó la cocina del hospital y la dió a su propia empresa privada. Por Albano Dante Fachin Pozzi

La periodista de El País, Antía Castedo, definió la maniobra de Ramon Bagó y el Grup Serhs en el Consorci Sanitari de Mataró como un “caballo de Troya en Mataró”. La metafora es acertada: la idea es describir los hechos que permitieron que el Grup Serhs se hiciera con el contrato de cocina del hospital de Mataró. Unos hechos que quedan perfectamente dibujados en cuatro documentos reveladores.

 

Primer paso: La oferta

El 5 de agosto de 1993 Ramon Bagó ocupa importantes cargos en la empresa pública Consorci Hospitalari de Catalunya (CHC) y es presidente de su filial, C Gest. Al mismo tiempo Bagó continua con su trabajo en el Grup Serhs, fundado por él mismo. Pues bien, aquel 5 de agosto Ramon Bagó le presenta al alcalde de Mataró, el socialista Manel Mas una “oferta para gestionar el Consorci Sanitari de Mataró”. La idea es que C Gest, presidida por Ramon Bagó se ocupe de los aspectos más importantes de la gestión del hospital, como la selección del personal directivo, realizar un plan de empresa y gestionar, en definitiva, los millones que la Generalitat concedia al hospital. Un trabajo que se tenia que hacer “con autoridad profesional, tècnica y moral, manteniendo y mejorando la calidad del servicio al usuario”, además de “ilusionar a los trabajadores con el proyecto del futuro centro sanitario”, según se puede leer en los documentos citados.

Segundo Paso: el pacto

 

Menos de un més más tarde, el 2 de setiembre de 1993 el alcalde de Mataró, Manel Mas i Estela i Ramon Bagó firman un contrato que otorga plenos poderes de gestión a C Gest, presidida por Ramon Bagó, quin se hace con el control efectivo de todas las decisiones que se toman en el Hospital de Mataró. Así fue como la gestión del Consorci de Mataró fue adjudicada sin concurso. Ante el recelo del comité de empresa, el alcalde Manel Mas dijo que “qui paga és al Conselleria de Sanitat y tenemos que assumir sus directrices” refiriendose a la contractación de la empresa de Bagó. En aquel momento el Conseller de Sanitat era el actual alcalde de Barcelona, Xavier Trias, compañero de partido de Bagó.

 

Tercer Paso: Últimos preparativos

A partir de aquí, Ramon Bagó ya no aparece en las reuniones del Consejo de Gobierno. Quien lo hace es Raimundo Belenes, en representación de C Gest. EN el mes de ocutbre C Gest desigan a Jordi Colomer como Gerente del Consorcio Sanitario.

Cuarto Paso: El Contrato

El dia 1 de mayo de 1994, dia del trabajador, se cierra el círculo. Se cierra el servicio propio de cocina que hasta entonces habia tenido el hospital y el gerent designado por la empresa pública que presidia Bagó –C Gest- adjudica sin concurso público el servicio de cocina, el bar-cafeteria y la venta automática de todo el hospital de Mataró a la empresa Serhs, de Ramon Bagó. ¿Pero nadie dijo nada? Si, pero nadie le hizo caso: un miembro del comité de empresa advirtió que el trato se estaba haciendo sin concurso público y sin estudios que aconsejacen la privatización”… pero nadie hizo caso. En solo 8 meses Bagó pasó de ofrecer sus servicios en la empresa pública C Gest a que esta misma empresa le adjudicara todo el servicio de cocina a su empresa privada.

 

Notícies relacionades:

La investigació sobre Bagó (cafèambllet)

La investigació sobre Bagó (El País) (només cal posar “Bagó” al cercador)

http://www.cafeambllet.com/press/?p=17139

Anuncis

7 respostes a “CAVALL DE TROIA A LA SANITAT CATALANA : 4 DOCUMENTS ESCANDOLOSOS DE L’HOSPITAL DE MATARÓ

 1. Nuncamáis

  La Constitución va ser votada, com molt bé dius, per molts catalans; era lògic que fos així perquè, sortint del règim de l’Assassí uns “se agarraba a un clavo ardiendo”. Fora bo, però, veure ara qui la votaria després d’haver nascut esguerrada i haver estat prostituïda pels seguidors del general i haver estat burlada en gairebé tots els aspectes que tinguessin una flaire de llibertat i haver estat reforçada en els aspectes represius.

 2. Nuncamáis

  La maleïda Constitución que cites, va ser votada amb soroll de sabres i amb una amernaça concreta a Rodríguez de Miñon de posar-hi demanant-li democràticament (¿?) els militars franquistes que s’havia de posar aquella ridiculesa de “patria común e indivisible de todos los españoles”.
  Aquella llei que des del començament va néixer viciada per les imposicions dels militars feixistes ha estat maltractada per un Tribunal Constitucional ple de trampes i irrregularitats que l’invaliden i, per això, s’ha convertit de garantia de drets que havia de ser en una cotilla feixista que no fa altra cosa que oprimir els SÚBDITS DEL CAÇADOR D’ELEFANTS.
  Això sí, no es pot negar que el PP va rebre una majoria absoluta però, l’inútil Rajoy NO HA COMPLERT NI UNA SOLA DE LES PROMESES ELECTORALS. I així ens va en el Titànic que cada vegada s’enfonsa més avall per culpa d’un inútil que mentre continua els ruïnosos AVEs a Galícia i a Extremadura i no suprimeix el Senat i les Diputacions, escanya les autonomies i té aturat el FFCC de mercaderies del Corredor del Mediterrani i a sobre, encara ens envia els missatges del tocador de collons que es diu Wert.
  I quan per fi en Mas es decideix a fer el que ha de fer, algú INVENTA UN INFORME DE LA POLÍCIA que l’inútil Ministre de l’Interior ni troba ni té els pebrots de fer que paguin els responsables. (Una secció d’aquella revista, em sembla que la Codorniz, que titulava Celtibèria Show). No teniu cap mena de vergonya els que us poseu al costat dels franquistes de sempre!

 3. La Generalitat al igual que el Gobierno central, forman parte de nuestra administración, la tuya y la mía. Y de momento una es consecuencia de la otra y es debido a la Constitución que se votó en España y en Catalunya, donde fue votada por muchos, muchísimos catalanes, más que los dos Estatuts, en donde el último no llegó ni siquiera al 50% de participación. Como comprenderás, en referencia a los indices de corrupción, es imposible hacer una valoración dejando de lado las partes corruptas que componen el todo.
  El gran problema no es la corrupción en sí, sino la impunidad.
  Y eso, compañero de blog, es lo que se ha de atacar, no puede ser que la Oficina Antifrau de la Generalitat tenga expedientes encima de la mesa y no haya actuado en su momento. Aunque si las noticias que existen se confirman esa Oficina tiene los días contados.
  Un saludo.

 4. nuncamais

  L’administració espanyola és una claveguera, que s’aprofita d’informacions com la publicada per l'(in)mundo, que impedeix la votació dels ciutadans catalans a l’extranger que haurien alterat significativament els resultats electorals a favor de l’independentisme i recentment ha guanyat l’honor d’igualar-se amb Bostwana – el país de les aventures del Caçador l’Elefants – en referència a l’index de corrupció. Els espanyols no podeu estar orgullosos de la vostra Administració.

 5. En efecto Francesc, autoodio es lo que debió de sentir nuestro president Maragall, cuando en sede parlamentaria, nombró el problema de CiU, ese 3% que como no, nada supuso para quienes fueron acusados por nuestro Honorable President.
  Hablas del caso Banca Catalana y hablas sin saber, ya que no tienes ni idea de lo que supuso para las arcas nacionales.
  Tu sigue haciendo de Kapo, eso va perfectamente con tu carácter.

 6. Nuncamáis

  Totes aquestes suposades indignitats, no mereixen alguna resposta per via judicial? Si aquests incontinents verbals porten el cas a Justícia i aconsegueixen la condemna, creuré el que diuen; en altre temps els botiflers ho varen fer amb Pujol, perquè el seu moderadíssim catalanisme els feia nosa, però la Justicia va absoldre Pujol del cas de Banca Catalana; això sí, els espanyols varen aconseguir sotreure aquesta entitat bancària de l’àrea econòmica catalana a la qual varen deixar enfonsar sense cap ajuda; és més,la premsa de la Caverna va ser part determinant del seu enfonsament. Quina diferència amb el tracte donat al forat fet pels lladres de Bankia que pagarem entre tots i quedarà a Celtibèria a disposició de la Llotja del Bernabéu per fitxar nous Ronaldos i finançar aeroports sense avions com el de Castella La Manxa! Però tu, Xavi, no reflexionis, continua a pinyó fix: el Gobierno de la Nación està fet per angelets mentre que tot el mal i la corrupció es troba en els nacionalistes catalans que porten banyes i cua. De la teva obsessió malaltissa se’n diu autoodi.

 7. Nuncamáis

  Tot i que hi ha coses de CiU que fan un tuf desagradable, el cert és que les condemnes JUDICIALS de moment han estat escasses i per afers d’importància secundària.
  El que sí fa un desagradable tuf d’indigne botifler és qui ens porta amb una afició desmesurada les sospites contra el Govern de Catalunya, callant sempre les indignitats de tota classe, robatoris, insults, mentides i fatxenderia del Gobierno de la nación – com es fa dir el cau de lladres que ens oprimeix des de la claveguera – , amb la hipocresia de proclamar-se amb un manifest oximoron que se sent català i espanyol, quan tots escrits que inserta van sempre en la mateixa direcció: contra Catalunya, la qual cosa es defineix amb una paraula: autoodi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s