Una iniciativa en favor de la nostra independència

Un ciutadà nord-americà ha entrat una petició a la Casa Blanca per demanar el reconeixement del dret d’autodeterminació del poble català pel president Barack Obama. La petició, tramesa a través de la web de participació ciutadana del govern dels EUA, necessita 25.000 signatures abans de Nadal per ser considerada per Obama i el seu equip. Poc després de les cinc de la tarda hi havia tot just unes set-centes signatures.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4059830/20121128/recullen-signatures-web-casa-blanca-lautodeterminacio-catalunya.html

La iniciativa defensa que ‘Catalunya vol fer un referèndum per decidir si esdevé independent d’Espanya’ i explica que ‘els catalans tenen la seva pròpia llengua, cultura i tradicions que no són respectades pel govern espanyol’. També explica que ‘molts catalans no se senten espanyols’. També fa referència a la manifestació de l’Onze de Setembre que va fer sortir ‘un milió i mig de ciutadans als carrers de Barcelona per demanar la independència, encara que van ser ignorats pel govern espanyol’.

A continuació, la petició fa referència als ‘principis que guien la nostra pròpia Declaració d’independència’ per demanar al govern dels Estats Units que ‘faci costat al dret del poble català per fer decidir un futur que sigui millor amb un referèndum net i democràtic’.

Text original de la petició:

‘The People of Catalonia, the Northeastern region of Spain, would like to hold a referendum on whether or not they would like to become independent from the Spain. The Catalan people have their own distinct language, culture and traditions that are not being respected by the Spanish government; many Catalans do not feel Spanish, but rather a Catalan citizen without their own State. In 2012 during their national holiday, 1.5 million people took to the streets of Barcelona to demand independence, yet the Spanish government simply ignored them. In adherence to the guiding principles of our own Declaration of Independence, we ask the United States government to stand with the Catalan people’s right to decide a future that is best for them through a fair and democratic referendum.’

Anuncis

4 respostes a “Una iniciativa en favor de la nostra independència

  1. nuncamais

    A falta de deus minuts per les dotze de la nit, shan recollit 6002 firmes. Cinc minuts més tard 6078. A les dotze en punt de la nit arriben a 6135. A les 0:53, 6499. Seguiré informant des d’altres comentaris d’aquest mateix missatge per que qui em llegeixi pugui jutjar si la progressió és satisfactòria.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s