Reflexió després de les eleccions

Tot i que el nombre de diputats favorables a una consulta secessionista són una gran majoria el que sí és cert és que les condicions negatives de la política de Mas – dretanisme i escassa sensibilitat social pels més febles el porten a fer molt difícil un pacte amb ERC que, molt encertadament i justa, manté les dugues vessants social i nacional.

El pitjor que podria passar seria que, fes govern amb els neofranquistes, portat pel seu dretanisme, atès que la tendència dretana l’ha portat fins a fa quatre dies a pactar les seves polítiques problemàtiques i injustes amb el PP. No crec que arribem a tant, i, ja avui Vilaweb apunta que pensa cridar ERC per preparar el referèndum, però, tindrà el sentit de la realitat i la sensibilitat suficient per modificar la seva dura política social? Si és així, encara es podrà salvar un govern en les seves dugues vessants que el facin acceptable al poble de cara a aconseguir, en unes futures eleccions un acceptació entranyable del poble, sempre que s’imposi la bonhomia de Junqueras a la duresa de Mas. Ens calen dirigents estimats pel poble com va ser Francesc Macià en el seu temps. Aquesta situació faria Catalunya indestructible.

Però resta encara un aspecte del que fins ara no he parlat: la corrupció. Tot i que no dono cap crèdit al diari (in)Mundo que ha irromput amb d’una manera grollera i il·legal amb acusacions sense cap ni peus, de forma indigna, el pitjor és que sobre CiU planen ja massa sospites – alguna força fonamentada – de corrupció. No sé fins a quin punt aquest fet pugui haver influït en el desastre del resultat de CiU, perquè tota la corrupció dels neofeixistes i del PSOE sembla que no els ha afectat en cap de les passades eleccions. Potser el fet de que l'(in)Mundo hagi realitzat la seva mala jugada, tan potinera, en el moment precís ha estat la clau de l’èxit, en el cas que la davallada es degui a aquest fet, però la hipocresia i manca total d’ètica del PP només pot ser vençuda per un sobrepuig d’ètica – per ara abset – del nacionalisme català.

El cas és que, en un mon polític com el de l’Estat espanyol, en el que impera la insensatesa, la manca total d’ètica i el nul sentit de la realitat, s’ha produït el fet que, tot i la majoria acceptable de ciutadans a favor de la consulta, aquest està seriosament compromesa si no hi ha una rectificació decidida de la política de CiU incorporant-hi l’ètica, la sensibilitat social i la transparència. Un partit que té la seva seu embargada per decisió judicial, no és el més indicat per liderar un procés difícil cap a la llibertat al que li calen, a la vegada, conjuntament al caràcter pacífic i positiu que molt encertadament se li ha donat fins ara, les correccions que he apuntat suara.

Per ara la potineria del PP sembla haver guanyat, però penso que encara estem a temps d’imposar una regeneració a la política que fins ara ha portat CiU. La història no s’acaba avui i els electors obliden avia les atzagaiades dels dirigents polítics; un exemple ben eloqüent el tenim en el senyor Rajoy que després de que els seus “hilillos como de plastilina en estiramiento vertical” empudeguessin tota la costa del Cantàbric i una bona part de la Costa Atlàntica de Portugal ha estat elegit per majoria absoluta, fet que possibilita la seva política actual que permet qualificar-lo sense cap dubte com el pitjor president de l’Estat espanyol.

El fet que els fins ara conciutadans nostres els espanyols hagin possibilitat aquest fet lamentable, és un motiu més per sortir ràpidament d’aquest Titànic que s’enfonsa per culta d’uns polítics maldestres elegits per uns electors curts de gambals. Per fer-ho, però, cal que CiU, un dels suports de la nostra independència, porti a terme una regeneració ètica i social que la faci estimable pels seus electors presents i/o futurs. Només així podrem redreçar la possibilitat de la nostra independència.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s