Majoria absoluta a l’Ajuntament de Barcelona a favor d’una consulta d’autodeterminació per Catalunya

Divendres, 26 d’octubre de 2012

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la proposta d’ERC+DCat+RCat, presentada per Jordi Portabella, perquè la capital de Catalunya doni suport a la celebració d’una consulta d’autodeterminació a la pròxima legislatura. A part d’ERC+DCat+RCat, hi ha votat a favor CiU i ICV. El PSC s’ha abstingut i el PP hi ha votat en contra.

La proposta és la següent. El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona acorda:

1. Expressar el nostre reconeixement i felicitació per l’enorme èxit aconseguit a la massiva manifestació del passat 11 de setembre, convocada per l’Assemblea Nacional Catalana amb el lema «Catalunya, nou estat d’Europa», i fer pública la nostra voluntat de recollir i desenvolupar els anhels allà expressats pels ciutadans i ciutadanes de forma massiva i pacífica.

2. Expressar la necessitat que Catalunya faci el seu propi camí, constatant la necessitat que el poble català pugui determinar lliurement i democràtica el seu futur col·lectiu, per tal de garantir el progrés social, els desenvolupament econòmic, l’enfortiment democràtic i el foment de la cultura i la llengua pròpies.

3. Instar el govern de l’estat espanyol a transferir a la Generalitat de Catalunya la competència per convocar referèndums.

4. Instar al proper govern de la Generalitat de Catalunya, així com ho ha fet el Parlament de Catalunya, a consultar als catalans i catalanes quin futur volen per al nostre país en un marc de plena llibertat, respecte al pluralisme, foment del debat i la convivència democràtica i sense coaccions de cap mena.

5. Instar al govern de l’Ajuntament de Barcelona, al proper govern de la Generalitat de Catalunya, als agents socials i econòmics de la nostra ciutat i a tots els governs locals del nostre país, a impulsar el màxim consens possible per tal de portar a terme aquest procés democràtic i el full de ruta consegüent.

http://www.esquerra.cat/actualitat/majoria-absoluta-a-lajuntament-de-barcelona-a-favor-duna-consulta-dautodeterminacio-per-ca

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s