Espanya és la que pot ser expulsada de la UE per manca de respecte a la democràcia

Economia doble fletxaÚltima actualització Divendres, 26 d’octubre de 2012 05:00

El CCN s’empara en el Tractat de Niça de 2003 que preveu mecanismes d’expulsió d’estats membres si no respecten drets fonamentals


El vicepresident del Centre Català de Negocis, Albert Pont, ha explicat en roda de premsa que Espanya es pot trobar en una situació “difícil” dins la Unió Europea, en el procés que s’ha obert per aconseguir l’Estat català. Pont s’ha referit als Criteris de Copenhaguen de 1993 que des de 2003 amb el Tractat de Niça afecten a tots els membres de la Unió Europea i que són d’obligat compliment. Segons Pont, “aquest tractat preveu mecanismes de suspensió en qualitat de membres a aquells que no respectin els drets fonamentals, els processos democràtics i les institucions legalment constituïdes encara que siguin regionals. Per tant si no respecta la decisió legítima dels catalans de formar un estat, Espanya podria ser expulsada de la Unió Europea”.
Catalunya ja és dins de la Unió Europea

Pel president del Cercle Català de Negocis, Ramon Carner, “és evident que Catalunya no sortirà de la Unió Europea quan sigui un estat” i afirma que “el discurs de la por que estan utilitzant alguns partits polítics no estan fonamentats jurídicament”. Albert Pont posa com a exemple que “s’oculta una informació important relativa a la situació d’Espanya quan Catalunya sigui un estat. Espanya no serà el mateix estat, no tindrà la mateixa població, perdrà 54 eurodiputats i per tant haurà de renegociar la seva posició dins la UE, igual que Catalunya”. A més recorda que “no hi ha cap norma de la UE que reguli què passa si es dissol un Estat membre. En tot cas és una situació nova que caldrà resoldre’s en base al dret internacional”.

Pel que fa als aranzels que segons diversos partits polítics s’haurien d’aplicar a Catalunya, Pont té clar que amb “Tractats com el de Schengen, el qual, alguns estat membres no apliquen i d’altres que no en són el tenen vigent, no s’imposaran aranzels a les fronteres catalanes perquè ara no hi són i perquè són pràctiques pròpies del segle XIX.”

http://www.directe.cat/noticia/249817/es-espanya-que-pot-ser-expulsada-de-la-ue-per-manca-de-respecta-a-la-democracia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s