Junqueras: ‘L’element clau del procés català cap a la independència és el protagonisme de la societat civil’

Diumenge, 21 d’octubre de 2012

El candidat a la presidència de la Generalitat per la coalició ERC-Catalunya Sí creu que ‘una majoria absoluta de CiU seria un fre al procés perquè CiU no resistiria les pressions’

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya i candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest diumenge que ‘la societat catalana necessita una àmplia majoria sobiranista tan explícitament independentista com sigui possible, per tant una majoria absoluta de CiU no seria bona per a Catalunya perquè CiU, ella sola, no resistiria les pressions que vénen de l’Estat espanyol’.

‘La societat catalana necessita una majoria transversal que reflexi tant com sigui posible la manifestació de l’11 de setembre i, en aquest sentit, ens sembla que la candidatura d’ERC amb la incorporació de moltes persones independents com Gemma Calvet, Eva Piquer, Jordi Llavina, Josep Maria Terrricabras o Joan Reig, són un bon reflex d’aquesta majoria social, d’aquesta majoria del carrer que volem traslladar al Parlament de Catalunya’, ha ampliat Junqueras en declaracions després de la presentació dels candidats i les candidates de la coalició ERC-Catalunya Sí.


‘Ens hem renovat i hem obert les llistes als independents’,
ha destacat Junqueras. ‘La nostra obertura a la societat civil és perquè el seu protagonisme és l’element clau del procés català cap a la independència’, ha argumentat el candidat a la presidència de la Generalitat.


Rèplica a Ruiz Gallardón

Arribats a aquest punt, Oriol Junqueras ha replicat el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, qui afirma que ningú acceptarà processos fora de la llei. Segons el president d’ERC, ‘està molt clar el que va dir la comissària de Justícia i vicepresidenta de la Comissió Europea, Vivien Reding, qui va dir que no hi ha cap motiu jurídic pel qual Catalunya no continuï sent membre de la UE en cas d’independència’ , Per això, ‘estem absolutament tranquils, a Europa les decisions es prenen democràticament, els ciutadans de Catalunya prendrem les nostres decisions democràticament, perquè la democràcia sempre és la que construeix les lleis’.

http://www.esquerra.cat/actualitat/junqueras-lelement-clau-del-proces-catala-cap-a-la-independencia-es-el-protagonisme-de-la-

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s