Viabilitat econòmica d’una Catalunya independent: ranking d’aportacions sobre el tema

Publicat a pepegins

Viabilitat econòmica d'una Catalunya independent

Com ja vam pronosticar en articles anteriors, des de la política i els mitjans de comunicació de Madrid s’ha iniciat una campanya ferotge per fomentar la por i la incertesa envers el procés cap a la independència de Catalunya. La tàctica més emprada és la de sembrar el dubte sobre la viabilitat econòmica d’una Catalunya independent.

Per aquest motiu, hem decidit fer un petit recull d’aportacions intel·lectuals diverses sobre la viabilitat econòmica d’una Catalunya independent:

#1 XAVIER SALA-I-MARTIN

Frontpage

IDEES I ARGUMENTS ECONÒMICS SOBRE LES PRINCIPALS INCERTESES 

Si algun dia assolim la independència, els catalans haurem d’agrair-li enormement al professor Sala-i-Martin tot el que està fent aquests darrers mesos. Des d’un ampli ventall de mitjans de comunicació, el professor de la Columbia University desmunta, una per una, totes les amenaces que es llencen des de Madrid per atemorir els ciutadans catalans. Seguidament us mostrem els links a alguns dels seus articles més interessants relacionats amb la independència de Catalunya i d’un vídeo d’obligada visualització pels indecisos:

El Tiro por la Culata

Caurà el comerç entre Catalunya i Espanya en cas d’independència?

La Falacia de las Pensiones

La Falacia de la Deuda Heredada

La Recerca de la Felicitat

Seria econòmicament viable una Catalunya independent? (no us podeu perdre aquesta intervenció al programa Divendres de TV3)

#2 CENTRE CATALÀ DE NEGOCIS

EMPRESARIS PER LA INDEPENDÈNCIA

Sovint hi ha la concepció que els empresaris estan en contra de la independència. Res més lluny de la realitat: d’empresaris, n’hi ha de tots colors. El Centre Català de Negocis és una associació d’empresaris i professionals diversos que des de fa anys està fent una gran tasca divulgativa sobre l’espoli fiscal que viu Catalunya. Aquí us mostrem alguns enllaços a documents diversos que parlen sobre l’espoli fiscal i sobre la viabilitat econòmica d’una Catalunya independent:

informe que demostra que una Catalunya independent tindria la màxima solvència financera

El dia després de la independència de Catalunya (informes diversos)

Informes diversos sobre el dèficit fiscal de Catalunya

#3 VALOR AFEGIT SOBRE LA INDEPENDÈNCIA

EL PROGRAMA DE REFERÈNCIA SOBRE ECONOMIA A CATALUNYA PARLA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA

El passat mes de setembre el programa Valor Afegit va dedicar un monogràfic sobre la viabilitat econòmica d’una Catalunya independent. Es tracta d’un programa interessantíssim amb moltes dades econòmiques i amb aportacions tant d’empresaris diversos com d’economistes com Josep Oliver, Modest Guinjoan, Ángel de la Fuente o Núria Bosch.

Viabilitat econòmica Catalunya independent (Valor afegit Canal 33)

#4 MODEST GUINJOAN I XAVIER CUADRAS

ANÀLISI DELS EFECTES DEL BOICOT ALS PRODUCTES CATALANS

Sens dubte, un dels principals temors que s’han generat envers la viabilitat econòmica d’una Catalunya independent és el probable boicot econòmic que podrien patir els productes catalans al mercat espanyol. Els professors de la UPF Guinjoan i Cuadras han dut a terme un interessant estudi sobre els efectes econòmics d’aquest boicot al seu  llibre Sense Espanya. Seguidament us mostrem alguns links sobre la qüestió:

Entrevista als professors a El Punt Avui

Ressenya del llibre a Tirant lo Bloc

#5 PROGRAMA SINGULARS I JONATHAN TEPPER

LA VIABILITAT ECONÒMICA D’UNA CATALUNYA INDEPENDENT VISTA PER UN AMERICÀ

El programa Singulars presentat per Jaume Barberà del canal 33 s’ha convertit en un espai de culte. Aquesta aportació ens sembla molt interessant ja que, a diferència de la resta, no prové de cap català sinó d’un economista “americà que es considera madrileny”. Segons el seu punt de vista, preguntar-se si una Catalunya independent és viable econòmicament és del tot estúpid, ja que considera obvi i evident que sí que ho seria.

Vídeo del singulars on Jonathan Tepper parla de la independència de Catalunya

Som conscients que hi ha moltes més aportacions que no hem recollit. Si veiem que l’article desperta el vostre interès, en farem un de nou amb noves aportacions sobre el tema.

Si acabes de descobrir la nostra web, sàpigues que pots seguir-nos a les xarxes socials i participar amb nosaltres. Trobaràs tota la informació als apartats CONTACTE i PARTICIPACIÓ.

 

Anuncis

2 respostes a “Viabilitat econòmica d’una Catalunya independent: ranking d’aportacions sobre el tema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s