Consumismedors

Publicat a edp.cat

che_brandingFot quatre dies que se m’apareix en somnis l’Esperit Sant amb les tres ratlles d’Adidas per sobre les ales i l’escut del Reial Madrit i el logo de BTW a la pitrera piulant sense parar, Cristiano, Cristiano!. Al final tindrà raó en Gonzalo quan em vol convèncer de que la societat actual està dominada pel consumisme, culpa d’un capitalisme salvatge que ens domina i sobre el que no hi mana política ni govern. En part em satisfà que d’una de les coses dolentes que ens passen no en tinguem la culpa els nacionalistes catalans. Si els més propers a Déu nostre senyor estan esponsoritzats per alguna multinacional, ja m’explicaràs!.

En aquesta idea hi ha el principi dels grans mals que ens assoten ara o això m’explica ell, que s’ha reconvertit de funcionari socialista a comunista àcrata, anarquista liberal o alguna cosa per l’estil i veu les coses més que clares, abans quan es comprava a terminis la tele de plasma de 52″, el reproductor/grabador Blu-ray últim model de la Sony en el Mediamarkt, no tant. En aquesta i en considerar-nos els éssers humans com animalons sense cervell per a pensar, valorar i decidir sobre la nostra pròpia existència. Sempre culpa d’altres, de la colla d’esgarrapacristos de banquers, financers, polítics i alemanys i com no de la malparida de la Merkel i els seus aliats i amics l’FMIOCDE i el BM, el BCE o el Bundesbank.

Per a valorar si la teoria és certa, m’he proposat buscar algú a qui el director del banc, personatge sinistre cosí germà del Lucifer capitalista, l’hagi obligat a comprar un pis que no podia pagar o a signar una hipoteca estratosfèrica pistola en ma en l’obscur despatx de la seva sucursal bancària o a d’altres a qui el venedor de cotxes de torn, un altre pervertidor de la societat innocent aquest, l’obligués a subscriure un crèdit a la financera per comprar-se l’Audi 4X4 o el BMW. No l’he trobat, el que si he trobat és a molts que no han parat de viure per sobre de les seves possibilitats i ara quan els venen de culs no ho poden pagar.

Ja sé que la píndola seria més fàcil d’empassar si algún dels banquers que s’han dedicat a l’enginyeria financera o els polítics que miraven cap un altre costat mentre paraven la ma, haguessin de passar una temporada llarga a la garjola per les destrosses que han provocat i no movent-se en la més absoluta impunitat, rebent els rescats multimilionaris que tots nosaltres haurem de pagar per continuar fent el mateix que feien anys enrera, ho comparteixo, però una cosa no treu l’altra.

Si durant la bogeria passada, quan tothom es creia ric ens haguéssim dedicat a no estirar més el braç que la màniga, tots aquests que ara voldríem veure a la presó s’haurien fotut de gana. Ja hi podeu pujar-hi de peus!!.

Il·lustració d’edp.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s