Junqueras: ‘El fracàs espanyol a Europa demostra que Catalunya ha d’esdevenir un estat per tenir un futur digne’

Dissabte, 20 d’octubre de 2012

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya i candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, creu que l’ofensiva del govern espanyol contra l’independentisme català és una ‘cortina de fum’ per desviar l’atenció i ‘amagar les vergonyes d’un Estat espanyol que és un exemple de fracàs a nivell europeu’.

En una visita a Arbúcies, Oriol Junqueras afirma que el darrer fracàs espanyol és la negativa d’Europa a la recapitzalicació directa per al rescat de la banca tal com havia proposat el govern de Mariano Rajoy. ‘L’anunci per part d’Europa de què no hi haurà un rescat a la banca espanyola i que aquest rescat ha de venir a través dels recursos públics de l’Estat espanyol demostra una vegada més que dins d’Espanya no hi tenim un futur econòmic digne’, ha analitzat Junqueras.

El president d’ERC ha afegit: ‘L’anunci d’Europa torna a demostrar que és imprescindible que els ciutadans de Catalunya disposem del nostre propi estat, que ens adrecem directament a Europa, que poguem interlocutar directament amb Europa, que disposem d’un estat com qualsevol altre estat d’Europa com Dinamarca, Suècia o Holanda’.

‘Els mitjans i governs europeus mostren interès positiu en el futur de Catalunya dins la Unió Europea, només són els polítics i mitjans espanyols els únics interessats en negar un futur europeu per la Catalunya independent’, ha declarat Oriol Junqueras.

El president d’ERC ha anat més enllà: ‘Els polítics i els mitjans de comunicació de l’Estat espanyol prefereixen parlar de Catalunya que parlar d’Espanya, constantment busquen cortines de fum per amagar les seves vergonyes’.


‘L’Estat espanyol és un exemple de fracàs a nivell europeu: encapçala l’índex de la misèria de la Unió Europea, té el rècord d’expedients oberts per violació de lleis de la Unió Europea, té el rècord de sentències en contra per part del Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg, és un exemple de fracassos econòmics, polítics i socials’,
ha descrit Oriol Junqueras. Dit això, ‘no és racional que algú es vulgui federar amb un estat que incompleix directives europees, que lidera l’índex de la misèria,… i sobretot, quan a Espanya gairebé ningú es vol federar amb nosaltres’, ha destacat.

El president d’ERC ha recordat que tradicionalment Europa sempre ha respectat els processos d’independència i espera que Catalunya també rebi l’aval europeu. ‘Els catalans no podem badar, perquè cada mes que passa hi ha més deute, més empreses tancades, més aturats i més pobresa’, ha conclòs Junqueras.

http://www.esquerra.cat/actualitat/junqueras-el-fracas-espanyol-a-europa-demostra-que-catalunya-ha-desdevenir-un-estat-per-te

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s