LA CAIXA PIDE A MAS Y RAJOY QUE NEGOCIEN Y NO ROMPAN

Redacción
La empresa más importante de Catalunya, y tercera entidad financiera española, La Caixa, está haciendo gestiones para presionar a Artur Mas y a Mariano Rajoy para que continúen el diálogo para un encaje de Catalunya y España. Según publica El Mundo este lunes, las relaciones serían en el máximo nivel y el propio presidente de La Caixa, Isidro Fainé, ha hablado últimamente con Mas y Rajoy.”Se tiene que seguir negociando, una ruptura es mala para Catalunya y para el conjunto de España”, es el mensaje que más repite Fainé en privado, según el diario madrileño. El presidente de La Caixa habló con Mas antes y después de su reunión con Rajoy, y también ha tenido contactos con el Presidente español y con dirigentes socialistas.

Caixabank tiene 13 millones de clientes en toda España y alrededor del 80% de su negocio es en el resto del Estado. Últimamente ha comprado Banca Cívica, entidad fruto de la fusión de cuatro cajas españolas. Además, La Caixa es accionista de referencia de varias empresas con intereses en todo el Estado, como Gas Natural, Abertis y Repsol.

El miedo del empresariat catalán al independentismo es latente a pesar de que, de momento, pocos lo han hecho público. El más claro, José Manuel Lara, presidente de Planeta, que ha amenazado con irse de Catalunya si declara la independencia de España. También ha sido claro Josep Piqué, presidente del Círculo de Economía, que ha pedido a los empresarios que digan en público el que dicen en privado sobre la secesión.

15 respostes a “LA CAIXA PIDE A MAS Y RAJOY QUE NEGOCIEN Y NO ROMPAN

 1. nuncamais

  Gràcies a tots pel vostre interès. En la manesura de les possibilitats que em dicti la prudència, continuaré la mevaz guerra civilitzada en favor dels drets de Catalunya i dels catalans.
  ESTIC SATISFET DEL GRAU DE CIVILILITZACIÓ I FERMESA AMB LA QUE ELS CATALANS DEFENSEM ELS NOSTRES DRETS. SEMBLA QUE LA NOATRA VEU TÉ JA UN RESSÓ INTERNACIONAL.

 2. asclepio1

  Francesc, m’alegro de tornar-te a llegir i saber que t’has recuperat d’aquest accident i que tornas a fer vida pràcticament normal. Una abraçada

 3. Hace unos días pregunté por ti Francesc. Tenía la preocupación de que te hubiera pasado algo. Veo que tuviste un pequeño accidente y ahora veo que te has recuperado perfectamente, cosa de la cual me alegro infinitamente.
  Recibe un saludo de quien aunque está en las antípodas políticamente de tu pensamiento, no desea ningún mal a nadie.

 4. Nuncamáis

  Asclepio: Tot i que en el meu escrit anterior pots haver detectat que em referia a tu lloant la teva educació vull referir-mi ara de manera explícita sense, per això deixar de manifestar la meva extranyesa per l’acceptació (¿?) tàcita d’un estat de coses il·legal, il·lícit i inhumà.
  Els sentiments són el que són i no hi tenim un domini gaire gran.
  Només, en un darrer esforç voldria fer-te notar el petit resum d’història que porto fet en el que he volgut posar de manifest el paper nefast de la colonització i la política espanyola CONTRA DIVERSES CULTURES. Sé que també la meva visió té la seva part subjectiva; crec, però, que, independentment d’aquest fet, els humans hauríem de fer un esforç individual per alliberar-nos de la tirania dels nostres sentiments sobre la raó. Jo,per ara, et puc confirmar que, en un grau variable, he intentat, i aconseguit en part, ser una mica més coerent i lògic, i penso seguir per aquest camí.
  Dintre de la discrepància, et desitjo el millor.
  A TOTS ELS COMPANYS BLOGUERS: He tingut un vessament hemorràgic al cervell degut a un cop fort conseqüència d’una caiguda. Gràcies a Déu, ja faig vida gairebé normal, després d’una intervenció per extreure’m la sang extravessada.
  En lloc de queixar-me, vull posar de manifest la gran satisfacció que un fet negatiu m’ha permés de constatar, i com, en un mon tan dur, floreix també la part humana. Rebre les atencions de la meva dona, de TOTA la família, els amics i d’un personal sanitari i assistencial de l’Hospital de Bellvitge, així com del personal auxiliar i de tota l’organatització sanitària ha estat una gran experiència SENSE CAP EXCEPCIÓ DESAGRADABLE.
  Una gran abraçada a tots.

 5. Nuncamáis

  Catalunya és al tombant de poder aconseguir alliberar-se del jou espanyol, un jou que ha suposat la desersonalització i, generalment també un robatori indissimulat que ha durat anys, i dura encara, amb la mentida, la dissimulació d’una nació imperial, presidida sempre per escuts amb aligots, símbols no gens ambivalents perquè sempre han estat denotant en seu cartàcter rapinyaire.
  Tot i respectant INDIVIDUALMENT persones educades de les que ma irritat la ceguesa de no poder veure la monstruositat que acabo de descriure, em trenco el cap intentant tractar de comprendre el seu pensament que, malgrat expressar-se amb una gran educació sembla passar per alt diversos fets concomitants en un sola direcció que els uneix:
  Primer la massacre, robatori, engany i genocidi cultural de les colònies dels pobles del Nou Mon; tot plegat seguit després de l’explotació econòmica desenfrenada per part de les elits espanyoles conqueridores, que, per acabar-ho d’adobar, han implementat a la Península un règim econòmic miserable, injust i ineficient, que ha malbaratat les riqueses robades que no han aprofitat a ningú. Mentrestant, a les colònies, els naturals del països estan dominats pels antics conqueridors convertits en els seus botxins, tot i que comença a haver-hi una reacció apreciable d’un indigenisme encara poc preparat.
  A tot això se suma una dinastia malalta, els Borbons, amb un rosari de reis miserables dels quals ni un sol ha tingut una sola engruna de grandesa humana, una dinastia que va iniciar-se amb l’assassí Felip V, que va ajuntar als seus crims la brutalitat de la posar les bases, en el decret de Nova Planta, del genocidi POLÍTIC de la Nació Catalana que a partir d’aquest fet ha restat subjugada pel Regne de Castella.
  Una caracteristica dels castellans com a poble, ha estat la manca total de respecte per totes les característiques culturals i língüístiques dels pobles oprimits i explotats econòmicament, afegint la despersonalització al robatori descarat.
  Castella Imperial, la gran lladre del mon, en acabar per llei de vida el robatori directe, ha intentat l’explotació econòmica per medi de companyies comercials.
  La història posterior ha fornit a Castella dugues vies importants per disposar de recursos aliens per a malbatar: les subvencions europees i el dèficit fiscal exagerat ceñs Països Catalans, obligats a demanar un rescat a l’Estat Espanyol, padant interessos i concedit de mala gana i altres vegades denegat amb el “no hay dinerto”
  paraules amb les que intenten encobrir la il·legalitat de disposar DELS NOSTRES RECURSOS.
  El quadre es complementa amb les males maneres, amenaces boicots … que acaben definint una situació dels catalans com poble menyspreat dintre de l’Estat, a la manera dels jueus a l’Alemanya nazi, per bé que sense arribar a l’eliminació física organitzada.
  Cal només una mirada a les piulades d’Internet.
  Davant del fet incontestable que he descrit, es drecen tres forces:Convergència i Unió, ERC i Iniciativa.
  Crec que Mas és un gran líder, però temo la seva debilitat per accedir a negociar amb Rajoy i deixar, ara que sembla que tenim la paella pel mànec, que les seves relacions amb la Caixa – sempre el perilla del diners – li impedeixin el cop de força que cal donar.
  En aquestes circumstàcies crec que ja no podem pensar MAI MÉS en poisar una sola engruna d’esperança en Castella. S’ha acabat el bròquil o the bròquil is over si se’m permet la facècia. Per què? Doncs perquè, segon les paraules d’Oriol Junqueres, fruit de l’observació acurada de la realitat, ENS HAN ENGANYAT SEMPRE. No cal dir res més.

 6. asclepio1

  Jo no vull la independència. Vull seguir a Espanya. Sóc català i espanyol amb Catalunya independent o dins d’Espanya. Sóc unionista. I tot això per sentiments, per vinculació familiar, per vivències, per llengües (afortunat dels que tenen dues), per lectures, pels paisatges de la meva vida, per esperit, per feina, per la meva empresa, pel cost que crec tindria la independència, pel potencial de la unió, perque encara que la meva llibertat individual no serà ni molt menys plena a cap dels dos escenaris, m’és més fàcil imaginar el respecte a la llibertat a Espanya que a una Catalunya independent, perque la Catalunya prenacionalista era més oberta i menys uniforme que la d’ara, perque m’asusta l’adoctrinament que he vist a la meva terra, a la meva escola, perque no m’agrada el sentiment de superioritat d’una colectivitat respecte a una altra i perque no crec en una creació que hagi tingut com a fonaments i punt d’unió dels seus membres, el despreci (quan no odi) vers a un enemic exterior (en aquest cas, Madrid/Espanya).

  Sole, et reconec que hem arribat on no m’esperava mai que s’arribés i que com dius, és moment de decantar-se. Jo a dia d’avui ho tinc clar, per’o també et diré que els meus sentiments estan dins meu i si la meva llibertat, prosperitat, interessos o seguretat estan fora d’Espanya o Catalunya, m’aniré sense pensar-m’ho, perque això està per sobre de pàtries i banderes.

  Salutacions

 7. Creo que lo más importante que se ha de hacer, es una explicación pormenorizada con todos los detalles. de lo que supondría una independencia de Catalunya.
  Seguro que no habrá ningún acuerdo entre quienes nos den las explicaciones, pero el ciudadano, podrá saber, conocer y reconocer lo que más le conviene.

 8. Asclepio,tens raó cuan comentas que els meus escrits són viscerals……Be si més no em donaras la raó,cuan un dels efectes irreversibles del que passa en aquest pais ( Catalunya ) aquestes darreres setmanas,és que s`ha acabat el fugir d`estudi. l`Envit contundent que els ciutadans d`aquest pais vam fer a la societat,als intel·lectuals i,sobretot,a la clase politica,és d`una claretat total.S`han acabat els subterfugis o,dit en Pujolia,el fer la ” Puta i la Ramoneta “. La dictomania és clara,la cruilla de camins diafana,les alternatives son sobre la taula,sense matisos,sense racons on arrecerar-se,enamagar l`ou. Cal definir-se definitivament. O s`és unionista,espanyolista o s`és independentista. O es vol una Catalunya lliure o se la vol sotmesa als arbitris d`Espanya. I Espanya ha entès que això nostre va de veres !!!!!. Tu que vols ?.
  Salud.

 9. asclepio1

  Volia dir que si sents parlar a Antonio Pina, Mora Figueroa o gent de Global Markets a Londres sobre aquest tema, veuràs que estan molt allunyats dels teus punts de vista.
  Salutacions

 10. asclepio1

  Ètica, Sole?. Les teves formes no crec que siguin les millors i d’informació creible no dones cap. La informació i els arguments no són el teu punt fort, no veig que aportis res apart de la víscera. No has contestat res al que hem dit els demés.Dius coses que deus repetir a tot el que pensi diferent a tu, com si els coneguessis.

  Algú ha dit que és millor lo dels aeroports sense avions o lo de les autonomies on sigui fàcil cobrar sense treballar? No ho ha dit ningú, tens un discurs ratllat. El teu discurs només diu que el que està en contra del que penses tu està en contra de Catalunya. No saps ni el que pensem. De veritat creus que sóc favorable a aquest expoli d’impostos als ciutadans? com pots dir lo de l’aeroport quan l’he criticat directament? (Això si, critico l’aeroport d’Osca com el de Lleida o Castelló. Per cert, la construcció d’aquest últim és privada i la gestió pública). De veritat creus que sóc partidari de les subvencions al sud d’Espanya? si ho creus, no has llegit res del que he escrit i de totes les dades que he donat. És més, el meu rebuig a aquest saldo fiscal (expoli, robatori) a tants i tants ciutadans està dins de les idees que més se m’acosten, les liberals (estic acostumat a que les titllin de antidemocràtiques). Perque molst dels arguments que utilitzen els independentistes de dretes i d’esquerres!! són de pur liberalisme, però després posen la tribu per sobre dels ciutadans. Les idees liberals els hi serveixen per argumentar a favor de la independència i després dins de Catalunya molts voldrien aplicar el mateix sistema enemic de la llibertat.

  tres coses més:
  1) Ningú vol dir que amb la independència no hi haguessin empreses de tots els paisos a Catalunya o que no es quedessin empreses que venen molt a la resta d’Espanya. El que diem es que per algunes (crec que bastantas), la independència no és bona i tindria efectes i aquests empresaris tindran molt a dir. Perque crec que es tracta d’això que tothom puguir dir el que pensa i que tothom miri també el que creu que és el seu interès. Encara que llegint els teus comentaris no ho sembla
  2) No sé on treballes de DB, però saps el que pensen els directius de DB Madrid o DB London respecte a la independència? DB mai s’anirà de Barcelona, però els seus anàlisis no tenen res a veure amb els teus. I si sents parlar a Antonio Pina, Mora Figueroa o gent de Global Markets a Londres sobre aquest tema,
  3) Aqui ningú es passa l’ètica pel forro (et bases en alguna cosa?), ningú diu mentides (jo he posat totes les fonts), no he fomentat l’odi ni la violència. I no sé quina és l’ideologia que creus que no es democràtica. Pensar diferent a tu? Argumentar en contra de l independència? Discrepar del discurs nacionalista? Interpretar les dades de manera diferent? Digues-me on i podem encetar un debat. Amb descalificacions no. Aquí només opinem i amb llibertat discrepem.

  Salutacions

 11. Quins pebrots…..?s`han ajuntat el pa i la gana i perdoneu. Jo per començar fa més de vint anys que treballo em Deutsche Bank,com sabeú és alemany,el Popular i la Caixa…?. Cap problema i només sóc un dels molts catalans que ho fan,vosaltres us passeu pel forro…l`etica les formes i la informació creible.
  La vostra afinitat ideologica potser és menys democràtica del que us penseu,dieu que sou catalans i democràtics,però sempre us surt una vena en contra i li feu tant de mal com podeu. Molts com vosaltres,des de les clavagueres i també a cara descoberta feu tot el mal que podeu a Catalunya,esteu enganyant als lectors espanyols,que també n´hi de bona fe,amb totes les mentides fomentant l`odi i la violencia,aixi de poder escombrar el català,sou aixi de barroers. Quina vergonya em foteu…Es millor pendre el diners per subvencionar AVES,sense passatgers quels facin rendibles,carreteras i autovias mai vistes a catalunya,aeroports on no hi ha cap avió…També altres autonomies,on potser no cal treballar gaire per cobrar. Bé,us podria dir altres coses i certes,però potser passeu factura,tampoc no em faig il·lusions que recapaciteu.
  Per tot això,però també per moltes altres coses que no dic,volen la independència,perquè som catalans i no espayols,què caram !!!!!.
  Salud.

 12. asclepio1

  Xavier, la clase empresarial catalana tiene mucho que decir en este tema. Me temo que también está dividida, pero la balanza se inclinará del mismo lado que la Balanza comercial. A eso hay que añadir, que cuando los empresarios se decanten, arrastrarán con sí a muchos trabajadores que se encontrarán con un argumento que hoy no contemplan: el efecto que pueda tener este cambio en sus empresas.

  Saludos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s