UN ALTRE CERCLE QUE ES TANCA per Salvador Sostres

Dijous, 2 d’agost de 2012

Un altre cercle que es tanca

Es tanca el cercle i es tanca com jo vaig dir que es tancaria. Bé, de fet es tanca “millor” del que jo vaig pronosticar, perquè sempre la ficció és superada per la realitat. La Mònica Terribas cobrarà pels serveis prestats i ja és consellera delegada i editora de l’Ara. Jo vaig dir que seria directora, que era la idea de l’Oriol Soler, però algú va tenir la idea prèvia de carregar-se l’Oriol, o de forçar-lo a dimitir, de manera que la Mònica ocuparà ara el seu lloc i cobrarà encara més i tindrà encara més poder del que es preveia.Es tanca així una de les aixecades de camisa més monumentals que s’han fet al poble de Catalunya, només comparable a l’escàndol de La Vanguardia. Els dos diaris principals de Catalunya, La Vanguardia i l’Ara (em nego a dir que El Periódico és un diari), no existirien sense les quantitats indecents de diner públic que s’han embutxacat. La trama és indeturable.Mònica Terribas oferí contractes milionaris i demencials al diferents accionistes de l’Ara perquè invertissin els diners al diari; a canvi ella tenia assegurat que quan la fessin fora de TV3 passaria a dirigir l’Ara i a cobrar la recompensa. La maniobra va ser teixida pel conseller de Cultura del tripartit 2, Joan Manuel Tresserras, aquest que després es creu amb dret de donar lliçons de periodisme i d’honradesa, quan la seva trajectòria és un escarni per totes dues coses.El dèficit fiscal amb Espanya no és res al costat del que els herois del patriotisme han robat a Catalunya. El suposat maltractament del govern central és un àngel tocant l’arpa al costat del mal que aquests suposats patriotes fan a la nació, denigrant-la, rebaixant-la, corrompent-la, ofegant-la en els pous d’aigües més tèrboles.

Així és impossible la llibertat, així és impossible la qualitat, així és impossible el periodisme. Espanya està molt lluny de ser el nostre principal problema, Espanya està molt lluny de ser el més greu dels nostres problemes. Catalunya no és un país lliure no pas perquè no tinguem un Estat o unes seleccions propis. No és lliure perquè no té premsa lliure, perquè no té escriptors lliures, perquè el 90% per cent dels periodistes i intel·lectuals cobren la major part del seu sou de subvencions o d’empreses subvencionades, i el 10% restant fa cua esperant arribar a aquest estatus algun dia.

Si Catalunya no ha assolit encara la  independència és perquè no la vol. És perquè els catalans no ens prenem seriosament la llibertat i la immensa majoria de personatges públics estan involucrats en la trama. El que ha fet la Mònica Terribas seria delicte en qualsevol país normal –i lliure de veritat- i aquí encara hi ha el president Pujol –que és qui va crear la trama de totes les trames- que n’està enamorat i li riu les gràcies.

Si aquesta gentola és la que ha de marcar el camí, si aquesta baixesa ha de ser la nostra referència, si aquesta desfeta ètica és el que ens ha d’inspirar, mai no serem res més que una menyspreable tribu i una cova de lladres.

Entre La Vanguardia i l’Ara hi ha la línia que defineix la tensió moral i espiritual d’una nació que ha vist com els seus vicis devoraven la seva virtut i com els seus presumptes soldats es convertien en els seus pitjors i més sanguinaris enemics.

La trama ha guanyat una vegada més. Catalunya capital Chicago. Si algú pensa que aquest es un text agressiu, o insultant; si algú creu que sóc massa dur o que no n’hi ha per tant, vull deixar una cosa clara: els diners que falten a la teva butxaca són a les seves butxaques, i jo no he estat el carterista ni el beneficiari.

http://www.salvadorsostres.com/

Una resposta a “UN ALTRE CERCLE QUE ES TANCA per Salvador Sostres

 1. Ja,ja,ja,ja…. El Sostres es un cachondo. Pero como que el compañero Xavier Comas nos lo ha traído hasta aquí, voy a aprovechar algo de lo que escribe. Dice que Cataluña no es libre porque

  “Catalunya no és un país lliure no pas perquè no tinguem un Estat o unes seleccions propis. No és lliure perquè no té premsa lliure, perquè no té escriptors lliures, perquè el 90% per cent dels periodistes i intel·lectuals cobren la major part del seu sou de subvencions o d’empreses subvencionades, i el 10% restant fa cua esperant arribar a aquest estatus algún día.”

  Y mira, aunque este sujeto piensa con los genitales, estoy de acuerdo. Un país necesita prensa libre, periodistas e intelectuales decentes (de esos que no se venden al mejor postor) para ser libre. Por consiguiente, lo que este elemento dice sobre Cataluña lo suscribo. No me gusta la televisión convergente, no me gusta el nacionalismo convergente, no me gusta la idea que de Cataluña transmite el periodismo “sistémico” (acogido a subvenciones y otras mamandurrias).

  Sucede, sin embargo, que si cambiamos Cataluña por España lo que dice este buen hombre nos describe muy bien la situación de la nación española. Veamos:

  “España no es un país libre no por que la Alemania de Merkel, la Troika y su prostituta madre nos impongan la política económica. No es libre porque no tiene prensa libre (ni periodistas, sustituidos cada vez más por obedientes becarios), porque no tiene escritores libres, porque el 90% de los periodistas (cada vez quedan menos) e intelectuales cobran la mayor parte de su sueldo de subvenciones (y cheques de los bancos y las grandes corporaciones, nacionales y extranjeras, de agencias de inteligencia extranjeras, etc, etc, y bien que lo sabe el propio Sostres que es uno de esos “afortunados”) y el 10% restante hace cola esperando llegar a ese estatus algún día”.

  En la foto que nos ofrece el subvencionado, amaestrado, servil Sostres (escribe para sus amos) no aparecen los escritores e intelectuales que luchan (desde hace muchísimo tiempo) por la libertad de Cataluña y la de España. Supongo que no los considera suficientemente serios como para ser tentados y comprados por la subvención correspondiente o, simplemente, no caben en la categoría de escritores e intelectuales que maneja Sostres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s