MIREIA, UNA CATALANA MUY ESPAÑOLA


18 respostes a “MIREIA, UNA CATALANA MUY ESPAÑOLA

 1. No se trata de aceptar o no aceptar. Las leyes están para lo que están y desde luego mejor la declaración de las Naciones Unidas, en la que deja siempre en manos de la persona aceptar una nacionalidad o renunciar a una nacionalidad. Sobre el tema de la UE, la ley es la que es, y creo que se puede ser independiente, sin entrar de momento en la misma.
  Para vuestro propio control Euskadi, en su momento ya realizó esa consulta en la Comunidad. Imagino cual debió de ser el resultado.

 2. Xavier, el que hauries de fer-te mirar és el fet de que acceptis el fet de la succesió d’Estats pel que fa a l’adopció de la nacionalitat i en canvi no ho facis per exemple en la continuació dels drets adquirits pels estats nou nats en un procés de secessió, com per exemple en la pertanyença a la UE. El dret internacional és vigent tant per això que tu dius com per el que dic jo, perquè només li dones validesa al que a tu t’interessa?

 3. No m’has entès o jo no m’he explicat be, a veure, tu tens la nacionalitat espanyola perquè tens el veïnatge civil català, l’art. 14 del codi civil (el comú o espanyol) ho estableix així t’agradi o no t’agradi. Lo dels 10 anys és per la gent vinguda de fora, als deu anys de residència si no s’ha dit res al contrari s’adquireix el veinatge civil català (CC art 14.2) i per tant el codi civil que t’afecta és el català no l’espanyol, que dit sigui de passada son realment diferents.

 4. Creo que te equivocas, Eduard, nadie me puede privar de mi nacionalidad española, Naciones Unidas ya hizo una declaración en ese sentido en 1999, sobre el tema de las naciones sucesoras.
  Es el capítulo 4, el que interesa :
  http://books.google.es/books?id=A-Xm_p5Q6bgC&pg=PA29&lpg=PA29&dq=Nacionalidad+caso+de+una+sucesi%C3%B3n&source=bl&ots=rwoLyX1LtJ&sig=L48L64DnT78tj-Bpa-5d3UcYvpk&hl=es&sa=X&ei=twcgUJ2cOsyHhQe84YDADQ&ved=0CFUQ6AEwBQ#v=onepage&q=Nacionalidad%20caso%20de%20una%20sucesi%C3%B3n&f=false.
  De todas maneras sería interesante que me dijeras donde dice lo de los diez años y la obligación de adquirir una nacionalidad que no quieres.
  Gracias

 5. nuncamais

  Resulta reconfortant que la nostra Metròpoli, el Titànic que s’enfonsa, s’enfonsa també a les olimpiades. Fins ara tres miseres medalles obtingudes – les tres – amb col·laboració catalana, perquè fins i tot la medalla basca ha vingut d’una espertista basca que s’ha entrenat al canal d’aigües braves de la Seu d’Urgell. El dia que tinguem els pebrots de negar-los la col·laboración als nostres botxins, no es fotran ni un “”rosco.

 6. Lamentablement Xavier, si al final acabem essent un Estat i tu volessis continuar vivint aquí, t’hauries d’acollir a la nova nacionalitat. De fet no faries altra cosa que canviar la situació de veïnatge català, que és a través del que es reconeix la nacionalitat espanyola per la nacionalitat catalana.

  T’agradi o no, pel fet d’haver viscut aquí durant més de 10 anys ja tindries la NACIONALITAT CATALANA, coses del CCC.

  Salut i €

 7. Ni el Tibau ni el Llaverola, qui per cert crec que no te cap càrrec, no varen renunciar a cap convocatòria, si no que el que varen fer va ser expressar que no volia jugar mai més amb la sel·lecció espanyola i a partir d’aqui ja no el varen convocar, potser per això no hi va haver-hi ni multa ni sanció.

  Tu pots entendre el que vulguis però els articles son ben clars, fins i tot es va fer anar a una pre-selecció a l’Oleguer del Barça, reconegut independentista i activista a favor de Catalunya, a la que no s’hi va poder negar ja que l’haguessin sancionat.

  De totes maneres participar en una sel·lecció nacional hauria d’ésser una cosa completament voluntària i si a un jugador no li bull la sang defensant una bandera o escoltant un himne, millor que hi vagi un altre, que tot i no ser de la mateixa qualitat tècnica o física segur que donarà millor resultat per allò de la motivació.

  La meva afirmació sobre el 70% dels integrants dels equips olímpics espanyols, no és més gratuita que la teva, Xavier, senzillament jo especulo amb una cosa i tu amb una altra, fins i tot amb les conviccions de la Mireia Belmonte, sense coneixer-la personalment.

  Salut i €

 8. Eduard, que manía teneis, con hacer de una parte el todo. Si tenemos un 70% de atletas catalanes seleccionados por España, entenderás que no todos son de tu opinión. Y desde luego prefiero ir con 4 gatos a ir con un superequipo que no tiene alma de competición Imagínate que hasta los hay que se sienten catalanes y españoles. No vamos a opinar sobre cuantos hay, si son muchos o pocos, pero de todo habrá.
  Déjame por favor tener la duda, cosa que vosotros parece que no teneis.
  El artículo 76 apartado f), nos dice:”La falta de asistencia no justificada a las convocatorias de las selecciones deportivas nacionales.” se considera falta muy grave. El artículo 79 solo indican las sanciones, pero no las razones que se basan en el artículo 76. Dado el precedente de Iván Tibau, imagino que la palabra “justificada” incluyen las razones que esgrimió nuestro Secretario de l’Esport. Que yo sepa no se le castigó ni pecuniariamente, ni deportivamente, estuvo jugando desde el 2003 en Blanes y en el Lloret, y fue de este último su entrenador, justo antes de su nombramiento político en el 2011.
  Dado que ya ha habido un precedente, no he mirado ninguna otra de las leyes y he ojeado tan solo la Ley del Deporte de 1990, en donde como ya viene siendo norma se da el titular pero no el artículado completo.
  De todas maneras siento que Fábregas haya tenido problemas, todo el mundo debe de tener libertad para poder actuar y opinar con toda tranquilidad.
  Aunque también he de decir, que nuestra forma de actuar, la de nuestro blog se está volviendo cada vez más visceral y menos comprensiva con los demás. Cuando seais un estado, lo tendreis muy fácil y parece que falta poco.
  Yo desde luego he decidido que no cambiaré de nacionalidad e intentaré colaborar en la buena marcha de Catalunya, pero siendo español. Eso es lo que actualmente pienso, no me habeis llegado a convencer.
  http://www.boe.es/buscar/doc.php?id=BOE-A-1990-25037

 9. Y per cert, Xavier, ja que sempre poses en dubte les coses que et dic, aquí tens les referències en la Ley del deporte i en els reglaments de diferents federacions sobre el cas d’ésser convocat amb la sel·lecció i no voler-hi anar. Com pots veure surt molt car fer això.

  a) Ley 10/1990, de 15 de octubre, del Deporte, en l’art 76.1 f). La Ley del Deporte (art. 76 f y art. 79.1.a) preveu la inhabilitació o privació de llicència federativa, temporal o definitivament, en proporció a les infraccions comeses, no assistir a una convocatòria amb la selecció és una falta greu.

  b) Reglament disciplinari de la R.F.E. de Bàsquet (art. 57.1.e) preveu diferents tipus de sanció (suspensió o multa) per a qui es nega a participar en la selecció quan és convocat.

  c) Reglament de la R.F.E. de Atletisme, el art 12. e) y f) preveu l’aplicació d’una multa (de 3.005,06 euros a 15.025,03 euros) per a la mateixa infracció.

  d) Els art. 15.e) y 24 del Reglament disciplinari de la R.F.E. de Hoquey recullen sancions com multes i inhabilitacions a perpetuitat i la privació de la llicència federativa per a terminis de 2 a 5 anys.

  e) En el cas del Handbol es preveuen les sancions d’inhabilitació de 2 a 4 anys i/o multa de 3005€ (Reglament federatiu d’Handbol, art. 66.E).

  f) I en el cas del fútbol el mateix, multa, suspensió temporal o privació de llicència (art. 101 i 186 del Reglamento de la R.F.E.F.).

  No en busco més per a no cansar, però ja veus quines conseqüències té per un esportista professional no voler anar a jugar amb la sel·lecció d’Espanya, company.

 10. Si tots els catalans que integren l’expedició espanyola i que pensessin igual que el Fàbregas perdessin la por a ser sancionats i fessin el mateix, a Londres hi haguessin anat quatre gats per a fer riure. La dependència que Espanya té de Catalunya és tal, que no ja en l’aspecte econòmic i social si no en l’esportiu el percentatge de catalans en les seleccions nacionals per equips d’Espanya és de més del 70%!!.

 11. Per cert, ja has vist la reacció “ponderada” “dialogant” i “comprensible” que li ha arribat des d’Espanya al Fàbregas per a sentir-se lliure i dir el que pensa, la pressió, les amenaces i els insults que li han arribat en massa fins i tot li han fet cancel·lar els seu compte a twitter. Una reacció, la de les amenaces i els estirabots, molt espanyola, res del que no coneixem ja pel costum que en tenim en esser així tractats des de fa més de tres cents anys!.

 12. Yo desde aquí felicito al Sr. Fábregas, al fin y al cabo dice lo que siente y de una manera muy digna. Él debe de estar entre el 51% de los catalanes que según la última estadística de la Generalitat desean y están por la independencia.
  Han habido otros casos de deportistas catalanes que se han negado a participar con la selección española, como el Secretari General de l’Esport de la Generalitat, Ivan Tibau. No creo que hayan habido ninguna reacción en contra del jugador por negarse a ser seleccionado español, aunque eso sí tuvo su premio con el tiempo, por su cargo en la Generalitat catalana.
  Todo el mundo tiene el derecho a expresarse y alegrarse de las diferentes actitudes que toman nuestros deportistas ante un tema que es totalmente personal.
  Yo me alegro por Mireia y por los hermanos Gasol, otros en cambio se alegran por las declaraciones de Fábregas.
  Los sentimientos tienen el problema y la virtud de ser totalmente ajenos al entendimiento y se es lo que uno ha vivido y lo que el entorno propicia.
  Saludos.

 13. Mira Xavier,primer va ser la ( ROJA ),ara la Mireia,peró no et dons compte que aquesta visió tan pueril i falsegada que tens…..Provoca un resultat ofensiu per la inte-ligencia humana,i provoca esgarrifances al igual que Carlos Sobera,en el programa de Antena 3, Atrapa un millon i crida allò de Españaaaa,cuan molta gent esta patint les retalladas a nivell social i benestar……? no estas recollint en certa manera els fruits d`aquell model hereu del Franquisme ?.
  Potser per tu la situació no és prou dramatica,i et negues a la reflexiónar,estimes mes desconectar el cervell,amb un bol de crispetas al davant. I LLUMS,CAMERA I ACCIÓ I VIVA ESPAÑA…I OLÉ.

 14. Tots els esportistes d’èlít. i amb això no estic dient que sigui el cas de la Mireia ja que no la conec personalment, han d’estar pendents de dues coses, la primera son els ingressos que els proporciona la seva activitat esportiva durant el breu temps que el practiquen i l’altra que a Espanya negar-se a defensar els colors de la selecció els suposa una sanció de dos anys sense poder competir.

  Quan el tema estigui normalitzat i els esportistes professionals puguin triar amb quina selecció volen jugar sense córrer el perill de la sanció o simplement del boicot esportiu qualsevol de les opcions que vulguin prendre seran completament respectables.

  Hi tant que crec que hi han molts tipus de catalans Xavier, però cap que no avantposi Catalunya al davant d’una altra nació. D’espanyols també n’hi deuen haver de tota mena però si algun d’ells sentís i expliqués el que tu expliques amb el teu sentiment “catalanista”, senzillament hauria de canviar de país.

  Salut i €

 15. Es que estoy pensando, y realmente me cuesta mucho, el ponerme en vuestra mentalidad, supongo que a vosotros os pasa lo mismo con respecto a mí y a una parte importante de los catalanes.
  ¿Sólo hay una Catalunya? ¿Sólo existe un tipo de catalán?

 16. Pues menuda confianza tienes, Eduard, en tus ideas aplicadas a los demás.
  qui paga mana!
  Será eso seguro, pero no olvides, que nuestra Mireia, supongo que también considerarás que es algo tuya, podrá moverse por toda nuestra patria la grande y la pequeña, sabiendo que tendrá todo el reconocimiento que se merece.
  ¿O no?

 17. Això tindria importància Xavier, si qualsevol esportista, la Mireia Belmonte inclosa, pogués triar quina bandera defensa, fins arribar a aquest moment …. qui paga mana!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s