Federalistes d’una altra galàxia

Publicat a l’Ara.cat

SEBASTIÀ ALZAMORA | Actualitzada el 30/07/2012 00:00

Llançat com un campió de salts de trampolí sense aigua a la piscina, el portaveu del PSC, Jaume Collboni, va tenir ahir el detall d’assabentar-nos que el seu partit no tan sols no vol el concert econòmic per a Catalunya, sinó que tampoc el veu bé al País Basc i a Navarra, perquè és “anacrònic i forma part de la història i d’uns privilegis mantinguts que no són sostenibles en el temps”. Ahí va la hostia, Patxi . Ja es veu que el senyor Collboni no fa comptes de presentar-se a les eleccions basques ni a les navarreses, on fins i tot els carlistes són defensors acèrrims del cupo ( cuponàs , podríem dir-ne). Seria interessant que ho fes amb aquest mateix discurs, més que res per veure quina resposta obtindria.

De tota manera, no deixa de resultar curiosa aquesta mena d’al·lèrgia furibunda contra el concert econòmic per a un partit que (si no m’he perdut, que tot pot ser) acostuma a definir-se com a federalista: més que res, perquè un sistema de finançament com el que tenen bascos i navarresos hauria de ser la base per construir un estat federal amb cara i ulls. Però vaja, es veu que això del federalisme és més complicat i misteriós que la teologia negativa del mestre Eckhart. N’hi ha d’asimètric, de coresponsable (és el que ara defensa el PSC), de dos colors i de mitja canya. Però de federalisme amb concert econòmic es veu que no n’hi ha. Doncs escolti, aquests contrasentits i aquestes indefinicions són la millor manera de contribuir a perpetuar el sistema actual. Que, per cert, fa tres-cents anys que dura (forma part de la història, per tant) i és encara més anacrònic i insostenible en el temps que les alternatives que li puguem plantejar.

Anuncis

2 respostes a “Federalistes d’una altra galàxia

 1. nuncamais

  El PSC, una agregació de botiflers que no serveix per a res de bo. sempre pensant en Espanya i el Partit però MAI EN CATALUNYA. SEMPRE PENSANT EN NO OFENDRE ELS LLADREGOTS QUE ENS ROBEN EL FRUIT DEL NOSTRE TREBALL.

 2. Eduard,primer cal gosar mirar cap endin i mirar-se un mateix i descobrir-se “,no et sembla. UN POEMA MOLT ADIENT ES AQUEST TEMPS.
  Titol : Aquesta remor que se sent…….
  Aquesta remor que se sent no és de pluga.
  Ja fa molt temps que no plou,s`han eixugat
  les fonts i la pols pels carrers i cases.
  Aquesta remor que se sent no és vent.
  Han prohibit el vent perquè nos`alci la pols que hi ha pertot
  i l`aire no esdevingui,diem irrespirable.
  Aquesta remor que se sent no és de paraules. Han prohibit les paraules perque.
  No fosin perill la fràgil immobilitat de l`aire.
  Aquesta remor que se sent no ès de pensaments.
  Han estat prohibits perque no engendrin,las necessitat de parlar,i
  sobrevingui,inevitablement,la castastrofe. I Tanmateix,la remor persisteix.
  M.M. i Pol.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s