Rodalies posa en evidència el menyspreu d’Espanya a Catalunya

Política doble fletxaÚltima actualització Dijous, 7 de juny de 2012 18:10 h

Recoder plantejarà la renegociació del traspàs de Rodalies si en un mes l’Estat no corregeix els incompliments


Són ben coneguts els incompliment de l’Estat espanyol amb Catalunya. Un dels sectors més perjudicats ha estat durant molt anys els trens de rodalies de Catalunya, que han vist com la manca d’inversió estancava una xarxa que no respòn als temps actuals. Ara, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat que dóna un “període de reflexió” d’un mes al govern espanyol perquè valori l’incompliment “flagrant i radical” del traspàs pactat el 2009. En cas que l’Estat no corregeixi la seva actitud, Recoder ha avisat que proposaran que es reobri el procés del traspàs.

El Departament de Territori i Sostenibilitat veu el nomenament unilateral del nou gerent de Rodalies com un nou incompliment del govern espanyol que se suma a successives vulneracions de l’acord pel traspàs que l’anterior govern tripartit va signar amb el govern del PSOE l’any 2009. Recoder no ha posat en qüestió la idoneïtat de Miguel Pérez però ha lamentat que l’Estat hagi decidit “tirar pel dret” després que s’anul·lés la reunió prevista per aquesta setmana on s’havia de debatre la substitució de Remacha.

Recoder ha sumat aquest nou capítol a una llista de 5 incompliments: la no modificació de la llei ferroviària prevista pel 2010, l’execució només del 6,9% dels 4.000 MEUR que s’havien d’invertir abans del 2011, la no traducció en els pressupostos de l’Estat del reconeixement del deute en infraestructures catalanes i que no s’hagin pressupostat els 130 MEUR en concepte de dèficit per aquest any.

Davant d’aquesta situació, Recoder ha arribat a la conclusió que l’Estat està incomplint de forma “flagrant i radical” un traspàs “mal fet” i ha reclamat que els ciutadans de Catalunya tinguin un servei de Renfe similar al que ofereix a rodalies de Madrid.

Però la intenció del Govern no és retornar les competències traspassades el 2009 sinó que ha anunciat que obre un període d’un mes perquè el govern espanyol reflexioni i canviï la seva actitud, si no és així, ja ha avançat que posaran sobre la taula que es reobri la negociació del traspàs. “Aquest govern no està per riure les gràcies de ningú, no ens sentim compromesos amb cap govern ni cap força política”, ha advertit el conseller.

http://www.directe.cat/noticia/207275/rodalies-posa-en-evidencia-el-menyspreu-d-espanya-a-catalunya

Anuncis

Una resposta a “Rodalies posa en evidència el menyspreu d’Espanya a Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s