Homs critica les diferències il·lògiques entre la inversió destinada al corredor mediterrani i la que es destina a l’AVE

Política doble fletxaÚltima actualització Dimecres, 6 de juny de 2012 10:45 h


A aquestes alçades, no cal ni parlar dels grans beneficis que aportarà la construcció del corredor mediterrani a Catalunya, però també a Europa. Del que sí que vol parlar el portaveu del govern, Francesc Homs, és de la inversió que preveu destinar-hi el PP. La xifra és d’11 milions d’euros, una xifra que a simple vista podria semblar satisfactòria. No ho és, però, quan se sap que el govern espanyol destina fins a 2.000 milions en l’AVE que va a Galícia, una infraestructura, no cal dir-ho, molt menys rendible.


Comparteix

Segons Homs, els “contrastos” entre les dues xifres demostren “quines són les decisions i prioritats del govern espanyol”. Les barbaritats en la construcció d’infraestructures per part de l’executiu central se segueixen succeint. El corredor mediterrani, una via en la que està molt interessada la Unió Europea i que aportaria una gran riquesa per a les regions costaneres i per a tot Espanya, no és una prioritat pel govern espanyol. En canvi, un AVE que vagi a Galícia i que no és rendible ni ha d’aportar cap mena de riquesa perquè es tracta de transport de passatger i no de mercaderies, segueix sent una prioritat.

Un cop més, es mostra com el govern espanyol vol evitar a qualsevol cost una infraestructura que pugui enriquir encara més Catalunya, malgrat que això enriquís inevitablement espanya per l’espoli que seguiríem patint.

Precisament avui, el president Mas es reuneix amb el president del País Valencia, el de Balears i el de Múrcia per parlar i defensar el corredor mediterrani en el Saló Internacional de la Logística. Això ho fan després que ahir, a la inauguració del mateix saló, la ministra Ana Pastor assegurés una partida pressupostària destinada al corredor mediterrani l’any que ve.

El govern, però, no es refia de l’executiu central i per això ha demanat a la Comissió Europea que supervisi el compliment del projecte i la implicació del govern espanyol.

 

http://www.directe.cat/noticia/207085/el-govern-espanyol-vol-boicotejar-el-corredor-mediterrani-per-evitar-lenriquiment-de-catal

Una resposta a “Homs critica les diferències il·lògiques entre la inversió destinada al corredor mediterrani i la que es destina a l’AVE

Deixa un comentari