ESPANYOLS PER PEBROTS? QUIN FÀSTIC

El PP vol prohibir les xiulades a l’himne

 

El PP valencià ha presentat una iniciativa al Congrés dels Diputats per prohibir les xiulades a l’himne, no és, però, una iniciativa nova, l’any 2005, arran que al Camp Nou es fes referència als “Països Catalans” ja van proposar una reforma de la Llei de l’Esport que va ser aprovada a Les Corts Valencianes el 2006 amb els vots a favor del PP i en contra del PSPV i de l’Entesa. Sembla que aquesta proposta ha dormit durant sis anys en un calaix del Congrés dels Diputats fins l’arribada del PP al poder. Les Corts Valencianes van rebre un fax del Congrés dels Diputats on els anunciaven que es prenia en consideració la proposta feta sis anys abans. El diputat Serra del PP haurà de defensar aquesta proposta al Congrés dels Diputats.

 

La proposta del PP valencià vol afegir dos punts a l’article 66 de la Llei de l’Esport, una llei que prohibeix la presència als estadis de símbols violents, racistes, armes i material pirotècnic. La proposta del diputat Serra pretén que es prohibeixin actes polítics en recintes esportius en plena competició des del començament fins al final de la competició. En el punt 3.b es prohibeixen les xiulades i els gestos contraris a l’Himne d’Espanya. Anem a pams. Si pretenen prohibir els actes polítics als estadis no podrà sonar l’Himne d’Espanya perquè això és un acte polític. I és incongruent que autoritzin un acte polític i prohibeixin un altre. Ah, és veritat, aquestes coses solen fer-les, solen autoritzar manifestacions ultradretanes el mateix dia de la celebració d’un esdeveniment d’alt risc, i arriba alguna autoritat política a dir que el que si es xiula l’himne d’Espanya s’ha de tancar l’estadi – i que el partit es jugui un altre dia a porta tancada -mentre pels carrers un grup feixista exhibeix banderes preconstitucionals i de les SS. Demanar congruència a aquesta gent és absurd. El text que pretenen aprovar diu que “queden prohibits els actes que incitaren, animaren, provocaren o foren en si mateixos constitutius d’ofenses o ultratges de paraula, per escrit o fe fet a Espanya, a les seves Comunitats Autònomes o als seus símbols o emblemes”. I el que són ultratges i ofenses ho decidiran ells, cremar una bandera espanyola ara mateix ja es denuncia mentre que l’Estat no considera cremar una ikurrinya o una Senyera sigui igualment delictiu. Això em recorda a la llei de jurisdiccions que fa poc més d’un segle va aprovar-se a instàncies dels militars, militars que havien assaltat les redaccions del Cu-cut i la Veu de Catalunya, un fet que va aixecar irades protestes, els militars no només no van sancionar aquell acte vandàlic sinó que van aconseguir que el Congrés dels Diputats aprovés la llei de jurisdiccions que posava en mans dels tribunals militars poder jutjar les injúries a Espanya i a l’Exèrcit. Ara no és l’Exèrcit, és el PP el que vol aprovar aquest canvi legislatiu, només els falta demanar l’autoritat per poder jutjar ells mateixos qui xiuli l’himne o cremi l’estanquera. Ha passat un segle però hi ha coses que a Espanya no canvien mai.
Anuncis

12 respostes a “ESPANYOLS PER PEBROTS? QUIN FÀSTIC

 1. Edp

  Collons, despres de tot el que ens he hagut de sentir els catalans i vascos que varem xiular en la final de copa, ara van i xiulen lhimne italia?, ah ja se que passa, els mateixis que xiularen en la final de copa son els mateixos que estan animant a España, perque clar, els espanyols son respectuosos ins a la mort amb els himnes i banderes dels altres, els catalans especialment en podem donar fe!

  Per cert a aquest els fotaran tambe a la preso o nomes sera delicte quan xiulin el d’Espanya?

 2. J. M. Solé

  Perdona Eduard,volia dir Codi Penal….Deixó que escrigui el meu amic i advocat del col·lectiu Ronda Lluis Rius,Sr Xavier Comas Trabal,vei de San Quirze del Valles comunicar.li que haven llegit totes les seves contestes en el Blog ,Por la paz y la libertat referinse al meú client i amic J.M.Solé,que si tenia en ment utilitzar las xarxes socials per deslligar la seva ira,potser hauria de haver-ho pensat dues vegades abans de fer-ho, la broma li pot sortir molt cara. Un exemple fa 2 mesos, un precedent al Jutgat d`instrucció nº 4 de Segovia,per mitja de la sentència número 8 /2012,condena a pagar 18.284,22 euros al autor d`unas faltas continuades de insults racistes,xenofocs i morals ?,en definitiva cal pensar-ho dues vegades abans de difamar en una xarxa social perquè li pot sortir molt car……Te dúes trucades al mobil de la seva empressa,agrairia es poses en contacté en el nostre bufet de Sabadell,moltes gracies.

 3. Edp

  El llibre segon del CCCno te art 208, comenca en el 211 i a l’espanyol el 208 no tracta sobre aixo! Segurament voste estava parlant del Codi penal, pero deixim que li pregunti una cosa, creu que n’hi ha per tant?

 4. La verdad es que si

  Una pregunta. El puta barça, puta Catalunya. ¿Será también delito?
  Otra pregunta. ¿La ley también protegerá al himno de los países que se enfrenten a España?, no se, por poner algun ejemplo, ¿el de la China Popular?

 5. xaviercomas

  Quedo a la espera de la notificación judicial.
  Creo que será divertido.
  ¿Actualmente las costas y los gastos son a cargo de la parte perdedora?
  Creo que sí.
  Lo dicho, te espero.

 6. J. M. Solé

  Noi que me estas amenaçan ?,i que vols fer·me tu ?,au vinga que vull saber de la teva democrácia i les teves idees tolerants i democratiques. Un cosell mira on vas a buscar la llana i et deixare pelat…..Tindras noticies dels meus advocats,aprenent de Ala Triste….Per injurias i insults a la meva persona recollits en l`article 208 del Codig Civil……Alguna cosa més.

 7. xaviercomas

  En realidad te nombre al estado de Missisipi, uno de los más pobres y más subvencionados de los EEUU, creo que te referirás a eso.
  Verás Sole, yo no tengo que saltar de un lado al otro, porque como he dicho siempre soy catalán y por lo tanto español, por esa misma causa me molestan las peleas entre hermanos. Gracias a Dios, que en los EEUU, las razones étnicas, hace tiempo que pasaron a mejor vida, y su presidente es un ejemplo claro
  El problema es como siempre, entre ricos y pobres, al igual que aquí y como en todas partes. Espero que tomes nota y tengas conciencia y sobre todo vigila siempre tu vacuo prepóstero, ya que la gente con la que te relacionas tienen su peligro.

 8. J. M. Solé

  Sr.Comas,un dia en va anomenar l`Estat de Virginia,recorda ?. Saps que en temps de l`esclavitut a Virginia,als esclaus se`ls feia una linia a terra,més enlla d`aquesta linia,els deian,hi havia d`infern ?…….Un cosell deixa de saltar d`un cantò a l`altre….Podrias cremar-te la cua !!!!.

 9. xaviercomas

  Un día os explicaré lo que me pasó en Toledo, con respecto a la famosa Aguila de San Juan, era un visita guiada e íbamos varios catalanes, es bastante risible y nos demuestra que no somos realmente lo que pretendemos ser.
  Yo desde luego me enfadé con el guía, ya que su obligación era explicar y no cachondearse de unos pobres ignorantes.

 10. xaviercomas

  Eduard, no confundas al club, con unos aficionados instigados por vete tú a saber que o quien.
  Verás, mi teoría particular sobre el tema nacionalista es una, cualquier persona catalana, o mejor digamos la mayoría o una parte, tanto da, no se puede utilizar a todos como haceis vosotros siempre, que ha triunfado en la vida o en el deporte tiene una visión amplia sobre el tema del catalanismo soberanista.
  Te recuerdo que la Constitución Española fue votada mayoritariamente en Catalunya en su momento, y sus votantes fueron superiores a la media de España y que en cambio en el referendum del Estatut, el último, no se llegó ni siquiera a una votación del 50% de participación. Eso creo que eso es bastante aclaratorio y que quizás debería de hacernos pensar.
  La famosa “gallina”, de la que nos hablas es el Aguila de San Juan, en principio fue un símbolo escogido por Isabel La católica, y el yugo y las flechas fueron los símbolos de los Reyes Católicos, sí también de Ferrán de Aragón el católico. Y tanto el aguila como el yugo y las flechas fueron estandartes de los Reyes Católicos.
  Que después se apropiaran estos símbolos por un estado totalitario, no nos debe de hacer olvidar la historia.

 11. Si i ja possats també perquè no prohibir que el Barça no guanyi cap més campionat de copa ni de lliga a la llei?, segur que si no ho fan no es per ganes!

  Himne imposat, bandera imposada i cap de l’Estat imposat també, sense que ningú tret dels quatre fatxes que tenien la paella pel mànec en aquell moment hi pogués dir absolutament res. Com vols que ens els sentim com a nostres?. Gràcies a Deu que a la bandera no varen decidir mantenir-hi “el pollastre” i el jou i les fletxes ………….

  Salut i €

 12. xaviercomas

  Francia tiene una ley similar a la que según parece se quiere realizar en España, y a nadie se le ha ocurrido que no sean democráticos. La nueva ley, también pretende defender los símbolos de todas las autonomías. En Francia también se presenta a las elecciones, normalmente es su tercera fuerza política, un partido de ultraderecha, y a nadie se le ocurre decir que Francia en su conjunto sea un país fascista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s