Bosch: ‘Tenim el dret a sortir d’aquest Titanic que s’enfonsa’

Dimarts, 5 de juny de 2012

El portaveu d’ERC-RCat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha presentat avui al Parlament Europeu, acompanyat per l’eurodiputat Ramon Tremosa (CiU) i Raül Romeva (ICV), l’esborrany de la Proposició de llei sobre la lliure determinació que introduirà al Congrés espanyol. ‘Hem vingut a explicar als diputats europeus les dificultats econòmiques i socials dels catalans, i la necessitat que tenim d’exercir el dret a l’autodeterminació’, ha narrat Bosch.

‘L’Estat espanyol és com el Titanic i Mariano Rajoy n’és el director d’orquestra. Nosaltres tenim el dret a sortir d’aquest Titanic que s’enfonsa perquè els nostres ciutadans no només ho necessiten sinó que a més a més s’ho mereixen’, ha explicat Bosch. ‘No volem que el vaixell s’enfonsi, però no se’ns pot obligar a quedar-nos-hi. Els que vulguin agafar un bot i salvar-se, tenen tot el dret a fer-ho’, ha precisat el diputat independentista.

Bosch ha recordat que l’Estat espanyol ha signat diversos tractats internacionals que reconeixen el dret a l’autodeterminació, i que formen part del marc constitucional. ‘L’Estat espanyol té el deure de complir les seves normes i, per tant, ha de regular un dret inalienable i irrenunciable com el de l’autodeterminació’, ha conclòs Bosch.

 

http://www.esquerra.cat/actualitat/bosch-tenim-el-dret-a-sortir-daquest-titanic-que-senfonsa

Anuncis

4 respostes a “Bosch: ‘Tenim el dret a sortir d’aquest Titanic que s’enfonsa’

 1. J. M. Solé

  Eduard,Francesc,la cosa a lo milló sona a mitin…..? Vui dir a tots aquells que pretenen desautoritzar les reivindicacions fiscals catalanes amb l`argument-patetic,deixeu-m`ho dir-,que els territoris no cotitzen,que són les persones les que ho fan,els hauriem de fer veure que no només les nacions cotitzen o són expoliades,sinó que disposen d`una ànima,ben reprimida. L dels catalans d`anima ho estat construida a base de segles de caure i tornar-se aixecar,de ferma voluntat de no deixar de ser,de l`intima resistència a desaparexer com poble. Les derrotes, la persecució,la represió,tanmateix no son debadesi, com en les persones,deixem marques profundes es l`inconcient col-lectiu. Marques que també comfor men el caràcter d`un poble i,en definitiva,la seva capacitat de reaccionar davant les adversitats.
  La questió es treure l`anella que mots catalans duen gravada a l`inconscient i el que cal sols recordar que quan volem,som un poble imparable….
  Que si volem, podem…..!!!!.
  Pd.
  Que els fa afirmar amb resignació ” a mi ja m`agradaria però no ens donaran la
  independència “com si un adult necessites permis de ningu per decidir el seu futur.

 2. Francesc, aquest gamarús encara no enten que qui menys interès té en que Catalunya esdevingui estat independent son els espanyols de “pura raça” que com ell se’ls fa la boca grossa quan s’han pres deu o dotze gots de tintorro mentre fan el vermut amb altres col·legues espanyols pels carrers de Toledo en comptes d’estar treballant.

  És tant patriota el xaval que en comptes d’ingressar els diners de la seva conexió d’internet a algun operador nacional els dona als francesos (els del antic pacte Merkozy) d’Orange. Mira que n’has d’ésser de burro vailet, tonto del cul diria jo!

 3. yomismo

  Pues ya estais tardando en largaros que con el peso de tanto inconformista y pedigüeño igual nos vamos a pique.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s