Rovira: ‘Si tenim diàleg directe amb Europa, el risc d’intervenció pot convertir-se un oportunitat’

Dilluns, 4 de juny de 2012

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha alertat que ‘davant el risc d’una intervenció de l’Estat espanyol és necessari evitar que es comenci de nou a retallar les partides més socials, les que depenen de les comunitats autònomes i per això cal tenir veu pròpia a Europa, gent que es cregui el país i en defensi el seu autogovern’. ‘Cal que el Govern de Catalunya posi al capdavant de la diplomàcia catalana gent que es cregui el país i expliqui la nostra situació a Europa’

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha demanat al Govern de la Generalitat ‘que es cregui el país i posi al capdavant de les delegacions exteriors persones que es creguin el país i expliquin a les institucions europees quina és la nostra situació i que ens en sortiríem com a país si només depenguessin de nosaltres per gestionar els nostres recursos’. Rovira assegura que ‘si no ens posem a treballar per tenir diàleg directe coma país amb Europa l’amenaça d’intervenció que plana sobre l’estat espanyol també serà una amenaça per a Catalunya i si treballem per poder establir diàleg amb Europa podem fer d’aquest episodi una oportunitat per al país’.

La secretària general d’ERC ha explicat amb tres exemples les alarmes que desperten a Catalunya amb l’amenaça de la intervenció de l’Estat espanyol:

-A Catalunya significaria haver de fer més retallades en matèries tan sensibles i estructurals com la sanitat i l’educació

-en un moment que Catalunya està lluitant pel seu autogovern i per a fer passos endavant aquesta intervenció seria un cop al dret a decidir sobre els nostres impostos i els nostres recursos.

-Aquesta amenaça d’intervenció sobre l’Estat espanyol és greu per a Catalunya si no treballem per tal de tenir una via directa de diàleg amb les institucions europees i els seus tècnics.

Per aquests motius, ha insistit Rovira, ‘cal que el govern surti a Europea explicar la nostra realitat, una eminència en economia com el conseller Mas-Colell ha de poder donar explicacions sobre la nostra situació real com a país i deixar ben clar que ens en sortiríem si poguéssim decidir sobre els nostres recursos’. ‘No pot ser’ ha dit Rovira ‘que els representants catalans a l’exterior parlin de Catalunya com una comunitat autònoma més. Aquesta representació a l’exterior a més es pot recolzar en els empresaris i representants del món de la cultura que actualment ja actuen com a autèntics ambaixadors del país, que se’l creuen i se l’estimen’.

Comunicació rebuda d’ERC
Anuncis

Una resposta a “Rovira: ‘Si tenim diàleg directe amb Europa, el risc d’intervenció pot convertir-se un oportunitat’

  1. Nuncamáis

    Els catalans porterm més de tres segleds intervinguts, robats, saquejatrs per l’Estat espanyol. Espero la intervenció europea amb il·lusió! Penso que intervindran els lladregots espanyols que ho roben tot per a major honra i gñòria de la Villa i Corte Borbónica. Pitjor no estarem pas els catalans; en tot cas només podem dfer que millorar amb la intervenció.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s