Una bombolla armamentística a punt d’esclatar

Publicat a l’Ara.cat

Defensa no sap com pagar 27.365 milions en comandes d’armament heretades d’Aznar, 2.370 milions dels quals s’han de pagar aquest any, sense engreixar més el dèficit

JOAN RUSIÑOL / ROGER TUGAS

DECLARACIÓ D'INTENCIONS  Rajoy va ser investit el 19 de desembre i cinc dies més tard es va dirigir als soldats a l'exterior per garantir-los que no retallaria en seguretat. Defensa no sap com pagar 27.365 milions en comandes d’armament heretades d’Aznar, 2.370 milions dels quals s’han de pagar aquest any, sense engreixar més el dèficit. Una bombolla armamentística pot esclatar aviat si el govern espanyol no ho evita. Mentre el debat gira sobre les retallades en serveis socials, la greu situació de la despesa militar espanyola ha quedat en un segon pla. I el problema, creixent, té dimensions milionàries: el ministeri de Defensa té un forat de 27.365 milions d’euros, que ha de pagar abans del 2025, com a conseqüència de les comandes d’armament heretades bàsicament dels governs de José María Aznar, entre el 1996 i el 2004.

La quantitat equival a 2,7 punts del PIB, a gairebé el triple de la tisorada que les comunitats hauran de fer en despesa social i a deu cops el que preveu recaptar Mariano Rajoy amnistiant els defraudadors. Aquest any cal abonar 2.370 milions del total, dels quals només n’hi ha pressupostats 507. Queden per cobrir 1.863 milions, que s’hauran de buscar d’on sigui si no es vol inflar més una bombolla ja insostenible.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s