Zapatero va gastar 107.000 milions de més

Publicat a l’Ara.cat

Els pressupostos de l’última legislatura socialista van quedar superats per una despesa desbocada

Angela Merkel parla amb el primer ministre britànic, David Cameron, i per darrere apareix José Luis Rodríguez Zapatero. La llei general de pressupostos de l’Estat és clara i fixa que “els crèdits per a despeses són limitatius”. Això és, que en l’articulat dels pressupostos, la quantitat lligada a cada partida marca el topall de despesa de què pot disposar. Es pot no gastar tota la partida prevista, però no superar-la. Des d’aquesta òptica, la lògica portaria a no consumir necessàriament tota la partida pressupostada en base a la tendència a l’estalvi. La realitat ho desmenteix. La manca de planificació, els imprevistos i la tendència ministerial a esgotar fins a l’últim cèntim fa que les previsions sovint siguin paper mullat. És precisament aquest el cas de la segona legislatura de José Luis Rodríguez Zapatero. Les liquidacions dels pressupostos dels anys 2008 a 2011 mostren una desviació respecte de les previsions de 106.840 milions d’euros.

Una resposta a “Zapatero va gastar 107.000 milions de més

  1. Això si que és de jutjat de guàrdia i encara molts dels que formaven part d’aquell govern es varen presentar com alternànça en les darreres eleccions. una desviació presupostària per l’any 2011 de 106.000.000.000 € (17.636.916.000.000 de pessetes, al·lucinant) o el que és el mateix han endeutat a cada espanyol només en un any en 440.000 pessetes, 2.650€ per utilitzar moneda corrent, ho poso amb tots els zeros perquè així es veu millor el mal que ens ha arribat a fer aquesta gent. Només en l’any 2011 i sense que jo hagués demanat cap crèdit ni res, dec a casa meva 7.950€.

    Més números, si el desviament del 2,5 representa 106.000.000.000€, el dèficit total reconegut, el del 8,5% és de 360.000.000.000€, o el que és el mateix seguint amb l’exercici d’individualitzar, 9.010€ per càpita, o sia que la gestió de l’antic govern m’ha costat endeutar-me a casa meva per 27.030€ en total, no està gens malament. Vist el merder que alguns estan organitzant per increments de 18€ o retallades en algunes prestacions, a la gent del govern sortint els haurien d’haver cremat en una pira en mig de la plaça del Sol. Senzillament acollonant.

    A més d’uns inútils, mentiders tal i com ha demostrat la Comissió Europea, uns delinqüents diria jo.

    Sembla estrany que tots els esforços d’alguns vagin en la direcció de criticar les mesures d’un executiu que porta escassament 100 dies en el govern, que estarà fent les coses be o malament però amb la clara intenció d’arreglar el forat que s’han trobat. i ara la pregunta del millió, això us sembla atots bé o a aquests, també els tocaria anar a la presó? en lloc d’això a la Salgado l’han nomenada consellera d’Endesa a una filial de Xile, si demostra la mateixa pericia aconsellant l’electrica que quan estava en el govern ho tenen clar!.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s