Les retallades passen d’esquitllada per la Casa Reial

Economia doble fletxaÚltima actualització Dissabte, 7 d’abril de 2012 05:00 h

Els pressupostos generals de l’estat per al 2012 que ha presentat el PP com a durs i necessaris preveuen tant sols una disminució del 2% en el pressupost del rei i la seva cort.


El president  del Govern Mariano Rajoy va definir les pressupostos per a aquest any com a “durs i dolorosos” i les mesures que ha aplicat com a “imprescindibles i necessàries”. Evidentment s’estava referint únicament a la majoria de la població, ja que la Casa Real tindrà un pressupost de 8.264.280 euros, tot just 170.000 euros menys de l’any passat. A tot plegat cal afegir les nombroses partides referides a la Casa Real que estan incloses en d’altres ministeris (manteniment del patrimoni, seguretat, funcionaris adscrits, viatges, etc). Però no tot són males notícies: sembla ser que el mateix monarca, en un acte de generositat i solidaritat amb els seus súbdits ha decidit congelar-se el sou, que ara serà de 292.752 euros anuals.
El ministre d’Hisenda Cristobal Montoro ha justificat aquest petit descens del pressupost amb l’argument del “caràcter reduït del pressupost de la corona”, al mateix temps que es mostrava més contundent amb la desaparició de la inversió a Catalunya o la disminució del 5,5% de les polítiques referides a la prestació per atur, malgrat que no para d’augmentar. Mentre cada cop hi ha mes famílies que ho estan passant malament i la situació econòmica empitjora dia a dia, el govern del PP continua amb la seva política neo liberal que afavoreix les castes dirigents i castiga les populars. Després d’aprovar una amnistia fiscal per als evasors de capitals i de treballar en favor de la gran banca i les grans empreses, el govern i la Casa Reial ja no es preocupen ni de guardar les formes.
Anuncis

3 respostes a “Les retallades passen d’esquitllada per la Casa Reial

 1. nuncamais

  Deconec el tema de l’assignació a l’Església. Caldria fer-ne un estudi molt detallat en el qual figuressin per una par el que l’Església, sobretot des de Càritas, aporta al bé comú, fer una valoració del que aporten a la cultura els monuments i museus de l’Església a la disposició dels ciutadans, i es fes una comparació amb el que l’Església rep.
  Em temo, però que l’Estat espanyol, on fa com aquell qui diu quatre dies que l’Assassí entrava sota pal·li a les esglésies, i on en el barrija-barreja de les processons es veuen acompanyant a Crist els homes armats de l legió, no és el lloc més adequat per fer un tractat respectuós i just que pugui satisfer tota la gent de bona voluntat, creients i no creients.
  Quan a mi. sóc del parer que bàsicament, l’Església en el que es refereix estrictament al culte som els fidels els qui l’hem de sostenir.
  No parlaré de les intemperàncies dels no creients, alguns dels quals – molts menys que abans – són els dits graficament menja-capellans; si que em referiré amb duresa a la conxorxa entre l’Església i l’extrema dreta, una bona part de la quan està integrada en el PP. Aquesta conxorxa, una bona part de la qual s’organitza a l’entorn de la COPE, és intolerable. Quina diferència entre la COPE i radio Estel, l’emisora de la Conferència Episcopal Catalana, dedicada a emisions religioses de qualitat sense oblidar una part musical molt atractiva!
  Els precs repetits i les protestes airades que vaig fefr fa temps per la seva posició intolerable, no van ser mai escoltats.
  Ara, doncs, no ens ha d’extranyar que els mateixos rectors de l’Esplésia espanyola facin una promoció de l’activitat sacerdotal, nobilíssima, com si oferíssin, no una treball enterament vocacional, sinò com si oferíssin una feina qualsevol posant per endavant l’incentiu econòmic. Jo crec que l’Església de Déu cal construir-la d’una altra manera

 2. J.M.Solé

  Amic Francesc,ara que la politica ja no mana i manen els poders econòmics,tambe caldria que l`esglesia catolica espanyola fes un acte de constricció pressupostaria exemplar,els caldria una bona retallada i que la seva intervenció en afers politics i socials de l`Estat fon de un cop nul …Pensa per un moment i despres contesta….El estat espanyol destina una assignació a la esglesia espanyola,en diferents partidas un total de 10.000 milions de euros…?.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s