http://in.directe.cat/buscant-raons/blog/7696/el-problema-espanyol-v

No és la primera vegada que parlo sobre la sorpresa que com a català em causa que als espanyols els molesti tant la llengua catalana, que creguin que parlem o escrivim en català només per fotre’ls a ells. La xarxa en seria un bon exemple del que parlo, fixem-nos en les següents piulades vistes ahir a la tarda.
Little Chinese va piular: Odio, repito: ODIO los TT en catalán
Francisco Martínez: Que asco ver un TT catalan.
Ramón Cobano: Otro puto TT en catalán, no se cansan de hablar en una lengua muerta para el resto del mundo, escribid bien, coño.
Ana Díaz Cuesta: #MeDaMiedo que haya tantos TT en catalán
Una llengua amb 10 milions de parlants està morta?. Por perquè hi ha tantes piulades en català?. Els fa fàstic que ens expressem en la nostra llengua?. El problema és seu, no pas nostre, és evident que hi ha un problema espanyol i en aquest cas és que els espanyols són per naturalesa un poble educat en la intolerància, els prejudicis i la ignorància. Que els espanyols siguin incapaços d’entendre que la llengua catalana, com qualsevol altre llengua del Món, serveix principalment per comunicar-nos, com altres pobles fan amb les seves pròpies llengües. Tan difícil és d’entendre això?. Sembla que pels espanyols no és difícil, és impossible.
Ens deuen molts diners
Algú se’n recorda d’aquells 759 milions d’euros que l’Estat Espanyol ens deu des de l’any 2008 i d’aquells altres 1750 milions que també ens deu?. Ara hem d’afegir a aquest deute 219 milions d’euros més. Tenim un seriós problema: entre el que l’Estat espanyol ens roba i el que ens hauria de pagar d’uns diners que per més inri són nostres, és a dir, els hem pagat en forma d’impostos els catalans, aquesta xifra va creixent, creixent, creixent. I el més greu és que està signat que ens han de pagar 2428 milions d’euros. Hi ha un reconeixement del deute però també tenen la barra de dir que no ho pensen pagar, tot i que ara ho facin dient que “ara no toca” pagar-ho per la situació econòmica. Algú es creu que aquesta gent acabarà pagant el que deu?. A més amb els nous pressupostos generals de l’Estat les inversions a Catalunya han estat retallades un 45% mentre que a Euskadi les inversions de l’Estat creixen un 15% i a Galícia un 9%. Tenim un problema i el problema és Espanya. A veure si encara haurem de contractar el cobrador del frac que es dediqui a empaitar allà on vagin als membres del govern espanyol reclamant-los que paguin el que ens deuen, que quedin en evidència davant del món. Els periodistes catalans haurien de preguntar als membres del govern a les rodes de premsa quan pensen pagar el que deuen a Catalunya. Cal avergonyir aquesta camarilla de morosos que és el govern espanyol.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s