Els mitjans catalans ignoren la vaga de fam de Jaume Bonet

Societat doble fletxaÚltima actualització Divendres, 16 de març de 2012 12:05 h

Aquest jubilat de Mallorca ja porta 16 dies sense menjar en protesta contra la política lingüística del president del govern balear que atempta contra el català


El silenci mediàtic persisteix. Ja fa 16 dies que Jaume Bonet, un jubilat mallorquí membre de Jubilats per Mallorca, està en vaga de fam per defensar la llengua catalana. Malgrat un cert ressò dels mitjans balears i la repercussió en mitjans digitals com el Directe!cat, els grans diaris catalans semblen ignorar la notícia. La presència de Jaume Bonet a les pàgines dels diaris impresos és molt minsa. I això que la valentia d’aquest jubilat mallorquí és en defensa de la llengua que ens és comuna. El portal Mèdia.cat ja ha denunciat la falta de ressò mediàtic, que és en contraposició al suport de tota la xarxa a Jaume Bonet.

Aquest jubilat mallorquí va començar una vaga de fam el dia 1 de març. Malgrat que el president del Parlament de les Illes Balears va apostar per mantenir el model lingüístic actual en motiu de la diada de les Illes Balears, la política lingüística del govern balear presidit per José Ramón Bouzá s’està convertint en una autèntica creuada contra la llengua catalana. Per aquest motiu, Jaume Bonet ha decidit emprendre aquesta acció “radical”. “L’atac que s’està fent actualment contra la llengua dels mallorquins, dels menorquins, dels eivissencs i dels formenterers és un atac també molt radical”, afirma el mateix Bonet.

“No vull morir, però m’arriscaré”, diu Jaume Bonet. Aquesta lluita del jubilat mallorquí en defensa de la nostra llengua hauria de ser de gran importància als mitjans catalans, que escriuen en aquesta llengua. A les Balears, l’acció ja estan tenint la seva repercussió. El dia 25 hi ha convocada una gran manifestació a Palma en defensa del català. Ahir mateix, els partits polítics de les illes –a excepció del PP– es van reunir a sa Pobla amb el Moviment per la Llengua per mostrar el rebuig a la política lingüística de José Ramón Bouzá.

Com és doncs que el mitjans de comunicació segueixen girant l’esquena a aquesta acció valenta? Si segueix el silenci mediàtic, es podrà seguir la vaga de fam a través de les xarxes socials com Facebook i Twitter i a través del bloc. Des del Directe!cat seguirem fent-nos ressò de l’acció de Jaume Bonet que lluita per defensar la llengua de tots

http://www.directe.cat/noticia/191050/els-mitjans-catalans-ignoren-la-vaga-de-fam-de-jaume-bonet

Una resposta a “Els mitjans catalans ignoren la vaga de fam de Jaume Bonet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s