Què carai passa a les Illes Caiman?

Economia doble fletxaÚltima actualització Dilluns, 12 de març de 2012 12:00 h

6500 milions d’euros d’emissions de preferents d’entitats financeres de l’Estat espanyol van ser fetes des de les Illes Caiman i no són aigua clara


Ara fa uns dies des del directe!cat vam denunciar que La Caixa havia utilitzat els estalvis dels seus clients per emetre participacions preferents des d’una empresa domiciliada al paradís fiscal de les Illes Caiman per un import de 3.000 milions d’euros. Ara hem sabut gràcies a la feina del diputat republicà Pere Aragonés que 3.500 milions més d’altres entitats també van ser emesos des d’aquestes paradisíaques illes. Bancaja, Caixa Catalunya, BBVA, Caixa Laietana, Catalunya, Penedès, CAM, Banc Sabadell, Banc Popular són algunes de les entitats que han operat via aquest paradís fiscal. Les operacions tenen moltes llacunes.

Totes aquestes emissions van ser autoritzades per la Comissió Nacional del Mercats de Valors (CNMV) i la majoria d’empreses domiciliades a les Illes Caiman consten d’un capital social irrisori, com el cas de la Caixa de Ahorros del Monte de Huelva y Sevilla amb una empresa denominada El Monte International Capital Limited amb un capital de 2.000 dòlars i va emetre una emissió de 130 milions d’euros de participacions preferents, és a dir 2.000 dòlars per respondre d’unes inversions 150.000 vegades superiors.

Amnistia fiscal per especular en paradisos fiscals

Com és que a partir del 2002, en plena majoria absoluta del Partit Popular, primer amb la llei 44/2002, i després amb la llei 19/2003, es va promoure una amnistia fiscal d’aquestes entitats i es va permetre que un producte altament tòxic com les participacions preferents pogués computar com a capital bàsic de les entitats financeres?

És la pregunta que es fa Pere Aragonès amb totes aquestes dades a la ma, i n’afegeix dues més
Va valorar la CNMV el fet que les societats emissores estiguessin registrades en un paradís fiscal per autoritzar la seva comercialització? Va notificar la CNMV a l’Agència Tributària aquest fet per tal de mirar si hi havia alguna irregularitat?

Com a resposta el silenci, com a resultat quasi un milió de persones afectades a tot l’Estat amb els seus estalvis captats amb enganys retinguts pel sistema bancari i amb la complicitat dels reguladors tant el Banc d’Espanya com la CNMV. Al silenci dels reguladors estatals cal afegir el silenci de la Conselleria d’Economia i Finances i de l’Oficina de Consum de la Generalitat de Catalunya, que a preguntes del directe!cat contesten que ja ens diran alguna cosa. Tant sols l’oficina del Síndic de Greuges ens ha comunicat l’obertura d’un expedient d’ofici per estudiar les moltes denuncies presentades pels afectats.

http://www.directe.cat/noticia/190783/que-carai-passa-a-les-illes-caiman

 

Una resposta a “Què carai passa a les Illes Caiman?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s